menu

Családireceptkönyv.hu

ropogós sós sajtos lapocskák


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


12 dkg vaj, v. margarin
10 dkg sajt
20 dkg liszt
1 evőkanál tejföl
1 v. 2 mokkáskanál só
a tetejére: tojás, köménymag, durva só, szezámmag, vagy sajt

Elkészítés:


A zsiradékot, a sót és a lisztet elmorzsoljuk, majd a tejföl is hozzáadva összegyúrjuk, és nagyon vékonyra kinyújtjuk. Derelyemetszővel téglalapokra vágjuk. Megkenjük a felvert tojással, villával megszurkáljuk a közepét mindegyiknek és tetszés szerint megszórjuk a tetejüket. Sütőlemezre rakva előmelegített sütőben közepes tűznél /kb 180-200 fokon/ megsütjük /10-15 perc/, amíg szép piros nem lesz.
Arra figyeljünk, hogy ha a nyújtásnál nem lett egyformán vékony a tészta, akkor a túl vékonyra sikerült lapocskák hamarabb megsülnek, akár meg is éghetnek. Ha ezt tapasztaljuk, akkor a már megsült lapocskákat ki kell szedni, hogy ne tudjon megégni.
Ez egy nagyon finom ropogós, sós rágcsálni való, mely több napig eltartható

Ez a mennyiség egy kisebb adag, ha több vendég jön, vagy nagy a család, akkor a mennyiség megduplázandó!

Trükkök, tippek, praktikák:


egy kis kiegészítés:
ezt a mennyiséget két felé oszva nyújtom ki, így két 30x40-es sütőlemezre fér rá.
a deszkán nyújtás után a tészta alá beteszek egy sütőpapírt és már ezen vágom, kenem, szórom, majd így húzom át a sütőlemezre.
kihűlés után széttördelem!

ropogós sós sajtos lapocskák

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sonkás-ananászos muffin
Sonkás-ananászos muffin

A sütőt 200 fokra előmelegítjük. Egy 6 lyukú muffin formát papír kapszlival kibélelünk. (12 lyukú muffin sütőben is süthetjük, ez esetben kisebb muffinokat kapunk). A sütőporral e...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sajtos tallér
Sajtos tallér

A margarint hozzáadom a liszthez, rászórom a szódabikarbónát, a sót és az őrölt köményt ízlés szerint, ráütök egy tojást, hozzáadom a kis doboz tejfölt, majd végül a lereszelt sajt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Finom vajas pogácsa, bögrésen
Finom vajas pogácsa, bögrésen

1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranyló pogácsa
Aranyló pogácsa

A tojásfehérje kivételével a hozzávalókat egy tálban összegyúrjuk, majd 1-1,5 órára hűtőbe tesszük pihenni. Lisztezett deszkán kb 1 cm vastagságúra kinyújtjuk, lekenjük to...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk