15 dkg margarin
fél bögre cukor
1 citrom reszelt héja
2 tojás
1 vaníliás cukor
1 mokkáskanál só
fél cs. sütőpor
1bögre liszt
/a bögre 2 és fél decis/
a tetejére:
20 dkg natúr /tömlős/ sajtkrém
fél bögre cukor
1 tojás
2 evőkanál tejföl
1 cs. vaníliás cukor
5 db. őszibarack /lehet konzerv/
A tészta hozzávalóit jól kikeverjük és sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk./sűrű tészta/
Ráfektetjük a félbevágott őszibarackokat. /Én negyedeltem őket/
A krém hozzávalóit összekeverjük, majd a barackok tetejére simítjuk.
Előmelegített sütőben, kis lángon sütjük, míg a teteje szép rózsaszínű lesz. /tűpróba/
Nagyon finom, gyors és viszonylag olcsó süti.
Tésztát gyúrunk, és 3 lapot sütünk. Zsírozott tepsi hátulján kell sütni. A margarint a porcukorral kikeverni, a tejet a liszttel összefőzzük s kihűtjük. Összekeverni a két masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat összedolgozzuk. Fél centi vastagra kisodorjuk nyújtófával. – a 10 dkg lisztet kikeverjük a 10 dkg langyos zsírral – majd ezzel a masszával megkenjük a kinyújtot...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat a cukorral fehéredésig kikeverjük,majd belecsurgatjuk az olvasztott vajat majd a lisztet és a citrom héját. A citrom levét 25 dkg porcukorral kikeverjük máznak /glazur...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: 30×20 cm-es tepsibe beleszórjuk a száraz tésztát (nem kell semmi zsiradék alá és nem is kell megfőzni) A tojás sárgákat a cukorral jó habosra kikeverjük, majd hozzá...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű