menu

Családireceptkönyv.hu

sajtos 3 szögek és kiflik


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


tészta:
1 kg liszt
6 dl tej
5 dkg élesztő
1 evőkanál cukor
1 evőkanál só
20 dkg zsír
töltelék:
25 dkg margarin
4 db tojás sárga
1 teáskanál só
15+5 dkg sajt

Elkészítés:


Az élesztőt a cukros tejben felfuttatom.
A tojás sárgákat a felolvasztott margarinnal, sóval összekeverem, majd a 15 dkg sajtot is hozzáadom.

A tészta hozzávalóit, a felfuttatott élesztő hozzáadásával összegyúrom. Sima, kemény, rugalmas tésztát kapok. A tésztát kelesztés nélkül kétfelé osztom, kinyújtom és a margarinos krémmel megkenem. Ezután felterem és a rudat háromszögekre vágom. A tészta másik felével ugyanezt csinálom. Fél, vagy 1 órát pihentetem, majd megkenem tojásfehérjével, rászórom az 5 dkg sajtot, esetleg szezámmagot. Előmelegített sütőben kb. 180°-os hővel rózsaszínűre sütöm.

A második adag tészta, négyfelé osztva és kör alakúra nyújtva, három rétegben megkenve, kiflinek is formázható. A megtöltött lapokat 8, vagy tetszés szerinti cikkekre vágva, kifli formára tekerem.

sajtos 3 szögek és kiflik

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sós sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Anikó
Sajtos pogácsa
Sajtos pogácsa

1. Az élesztőt a tejben felfuttatom, majd a többi hozzávalóhoz keverem és tésztává gyúrom. 2. Ujjnyi vastagra nyújtom, apró pogácsa szaggatóval kiszaggatom, tojással lekenem....

Elkészítési idő: 100 perc
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Emese
Kalocsai sós
Kalocsai sós

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
162. Perec/forma
162. Perec/forma

1 es tészta Jó vékonyra nyújtani,a tetejét tojással megkenni. 180 fok, 15-20 perc 2 -es tészta Ősszeállítottam. Hűtőben pihentettem 2órát, majd 0,5cm vékonyra nyújtva, kiszúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Katalin
Gougère - habkönnyű sajtfánk
Gougère - habkönnyű sajtfánk

A tejet a vajjal egy tálban felforraljuk. Ha a tej felforrt, akkor elzárjuk alatta a lángot, és a sóval, borssal elkevert lisztet hozzáadjuk. Gyors mozdulatokkal addig kavarjuk a...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk