menu

Családireceptkönyv.hu

sajtos barackos szűzpecsenye


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1-2 db sertés szűzpecsenye /attól függ hány személyre készül/
1-1 teáskanál kakukkfű, őrölt kömény, bors, fokhagymapor, só ízlés szerint
1-2 dl fehérbor /muskotály vagy más/
20 dkg sajt /trappista, ementáli vagy gouda/
1 doboz őszibarack konzerv /esetleg ananász
2 teáskanál liszt

Elkészítés:


A húst megmossuk és lehártyázzuk, majd leitatjuk a vizet róla, ezután az összekevert fűszerekbe hempergetjük.
Egy sütőedénybe fektetjük, aláöntjük a bort és kb. 45 percig fóliával letakarva, közepes tűznél, megpároljuk.
Kihűlésig félretesszük, de előző nap is előkészíthetjük.
A húst kb. 1 cm széles korongokra szeleteljük és egy kicsit széthúzva szeleteket, melyek egy kicsit takarják egymást, visszahelyezzük a sütőedénybe.
Apró kockákra vágjuk a gyümölcsöt és a húsra/mellé szórjuk.
A vajjal és a liszttel elkészítjük a besamelt. A forró vajra szórjuk a lisztet, kicsit megpirítjuk, majd a gyümölcskonzerv levével felöntjük, és megfelelő sűrűségűre főzzük.
A gyümölccsel szórt húsra öntjük a mártást, majd a lereszelt sajttal megszórjuk és a sütőbe visszatéve pirosra sütjük.
Tálalható krumplipürével, rizibizivel, vagy kukoricás rizzsel.

sajtos barackos szűzpecsenye

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sertés húsból készült ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Temesvári sertéstokány
Temesvári sertéstokány

sertéscombot és a szalonnát csíkokra, a hagymát apróra a paprikát, paradicsomot kockákra vágjuk. Ha friss zöldbabunk van, akkor azt is 2-3 centisre daraboljuk. A szalonnát kiol...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Gombás sertéstokány
Gombás sertéstokány

A csíkokra vágott szalonna zsírját kiolvasztjuk. A megpirult szalonnát kivesszük, félretesszük. A visszamaradt zsíron (ha szükséges pici sertés zsirral kiegészítjük) az apróra v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Karaj - Pozsonyi hústekercs
Karaj - Pozsonyi hústekercs

1. A tarját ledaráljuk, majd hozzákeverjük a tejfölt. 2. A karajt megtisztítjuk, kicsontozzuk, majd kiklopfoljuk. 3. Minden szelet közepére sonkakrémet rakunk, majd felteke...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Töltött paprika
Töltött paprika

A sertéshúst befűszerezzük, rányomjuk a fokhagymát. A vöröshagymát felaprítjuk, kevés olajon megfonnyasztjuk, majd a húshoz adjuk. A rizst megmossuk és szintén a húshoz keverjük.A...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk