1 csomag leveles tészta
15 dkg kolbász
15 dkg sajt / lehet vegyesen füstölt sajttal/
fél pohár tejföl /1 dl/
1 tojás a kenéshez
A leveles tésztát vékonyra kinyújtjuk.
A kolbászt nagyon apróra vágjuk, majd összekeverjük a tejföllel és a reszelt sajttal. A sajtból hagyjunk valamennyit a tetejét megszórni.
Ezt a keveréket rákenjük a tésztára, majd szorosan feltekerjük és kb 1 ujjnyira szeleteljük.
A szeleteket sütőpapíros tepsire fektetjük, megkenjük a tojással és megszórjuk a sajttal. Előmelegített sütőben erős tűznél pirosra sütjük.
Összegyúrom, szaggatom, sütőm.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA gluténmentes zabpehelyből 5 dkg-ot ledarálunk, a többit egészben használjuk fel. A sajtot nagy lyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a száraz és nedves alapanyagokat, majd ízlés...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lenmagot egy kisebbfajta tálba tesszük és ráöntjük a felforralt vizet. 15 percre állni hagyjuk, amíg teljesen magába szívja a vizet, majd keverőtálba öntjük. 2. Hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztet egy nagy tálba öntöm, hozzáadom a cukrot, a sót és a tojásokat. A tojásokat felverve keverem bele (teszek félre belőle a pogácsák tetejének a kenésére). A margarint és...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: Könnyű