menu

Családireceptkönyv.hu

sajtos nokedli pirított hagymával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg finomliszt
2 tojás1 csipet só
1 evőkanál zsír
4 fej vöröshagyma
2 fej fokhagyma
10 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
20 dkg trappista sajt
só, fekete bors /őrölt/, szerecsendió
étolaj
víz a nokedli tésztához és a kifőzéséhez

Elkészítés:


A tojást összedolgozzuk a liszttel, egy csipet sóval, és annyi vízzel, hogy közepes sűrűségű galuskatésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk, kifőzzük, leszűrjük, végül beleforgatjuk a felforrósított zsírba.
Az olvasztott vajon megpárolunk 2 fej finomra vágott hagymát és fokhagymát. Rátesszük a galuskát, felöntjük tejszínnel és rászórjuk a megreszelt sajtot, sóval, borssal, szerecsendióval fűszerezzük. Összeforraljuk, szükség szerint utána fűszerezzük.
A vékony karikára vágott 2 fej vöröshagymát meglisztezzük és forró olajban arany barnára sütjük. Tálaláskor a ropogós hagymakarikákat a forró sajtos galuska tetejére halmozzuk.
Ezt az ételt önmagában is tálalhatjuk, de húsokhoz köretként is.

sajtos nokedli pirított hagymával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Topogó
Topogó

1. Paprikás krumplit készítünk jó bő lére eresztve. 2. Amikor a krumpli majdnem puha, belefőzzük a debrecenit, a kolbászt és a tésztát. 3. Akkor jó, ha még ezek után is van...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar DiétásKarfi­ol­ke­nyér
DiétásKarfi­ol­ke­nyér

Melegítsd elő a sütőt 180 fokra és tegyél sütőpapírt egy tepsire. Szedj rózsáira egy fél fej karfiolt, mosd meg, és tedd egy késes aprítóba. Addig morzsold, míg rizsszerű állaga...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Szegedi cipó
Szegedi cipó

Dagasztjuk, duplájára kelesztjük, 4- vagy öt egyenlő részre vágjuk. Gömbölyítjük és pihenni hagyjuk pár percig, majd formázzuk, bevágjuk, kb 1 órát tepsin kelesztjük. 220 fokon sü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Tünde
Lusta pizzatészta bögrésen (kelesztés nélkül)
Lusta pizzatészta bögrésen (kelesztés nélkül)

A meleg vízben feloldjuk az élesztőt és a cukrot. Gyakorlatilag belekeverjük. Ezután jöhet az összes többi hozzávaló. Első körben csak két bögre lisztet adunk hozzá. Az egészet szé...

Elkészítési idő: 1,5 óra
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk