40 dkg liszt
15 dkg zsír
2 tojás sárga
2 kávéskanál só
annyi tejföl, amennyivel összeállítható a tészta
1 tojás tetejére
A zsírt elmorzsoljuk a liszttel, majd hozzáadjuk a sót, a tojások sárgáját és a tejfölt.
Jól összedolgozzuk a hozzávalókat, majd pihentetés nélkül lisztezett deszkán 1 cm-re nyújtjuk, tetszőlegesen daraboljuk.
A tetejét megkenjük felvert tojással, végül ízlés szerint szezámmagot, mákot, lenmagot vagy sajtot szórunk rá.
180 fokos, előmelegített sütőben rózsaszínűre sütjük.
A leveles tésztát nyújtsuk ki. Készítsük elő a virsliket: hosszanti oldalukat hasítsuk be és tegyünk bele sajtot. A tésztát tekerjük rá, villával felvert tojással megkenjük a tete...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz apróra vágott hagymát megpároljuk. Hozzáadjuk a káposztát, és 1-2 dl almalével felöntve puhára pároljuk. A tejfölbe keverjük a mustárt, sózzuk, pici cukorral ízesítjük. A tés...
Elkészítési idő: 1,5-2 óra Nehézség: KözepesAz élesztőt a tejben felfuttatjuk, majd összedolgozzuk a többi hozzávalóval. Duplájára kelesztjük, kis golyókat formálunk belőle, majd hosszú rudakat sodrunk belőle. Ezeket pere...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz