menu

Családireceptkönyv.hu

sült padlizsán sajttal és füstölt tarjával


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-3 db padlizsán
15-20 dkg füstölt tarja
tömlős natúr krémsajt /esetleg 1 tubusos+1 kocka sajt/
1 púpos kiskanál tejföl
1-2 gerezd fokhagyma
20-25 dkg sajt /nekem trappista volt, lehet nemesebb is pl. márványsajt/
2 db zöldpaprika /ha lehet színes/
2 db paradicsom

bors
zöldfűszerek-szárított is jó /kakukkfű, zsálya, rozmaring/
olaj

Elkészítés:


A padlizsánokat jól megmostam, majd kb. 1 ujjnyi karikákra szeleteltem és megsóztam. Nagyjából fél órát állni hagytam, addig összeállítottam a sajtkrémet. A tömlős sajtot és a kockasajtot összekevertem. A trappista sajtot lereszeltem /felét apró lyukon, felét a káposztareszelő lyukon/. A tarját nagyon apró kockára vágtam, hozzáadtam a sajtkrémhez, majd az aprított fokhagymát, a tejfölt, az apróbbra reszelt sajtot és a zöldfűszereket és a borsot is beletettem, majd elkevertem. A paprikát és a paradicsomot is karikákra szeleteltem.
A padlizsánokat lecsepegtetés után olajjal kikent tepsibe vagy sütőlapra /lehetőség szerint sütőpapírt tegyünk bele, akkor egy cseppet ezt kenjük meg olajjal/ egyenként lerakom a padlizsán karikákat. Mindegyik tetejére egy-egy halom sajtkrémet teszek, majd egy-egy karika paprika és paradicsom szelet kerül rá. A végén megszórom a durvábbra reszelt sajttal és alufóliával letakarva, előmelegített sütőben kb. 20 percig sütöm, majd levéve a fóliát, újabb 20 perc alatt pirosra sütöm.
Rizzsel és salátával /savanyúsággal/ tálalom.

sült padlizsán sajttal és füstölt tarjával

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Cézár saláta
Cézár saláta

A kockára vagy csíkokra vágott húst a következő pácba helyezzük: Olívaolaj, 2 ek mustár, 2 ek szószajósz, só, bors, fokhagyma. Legalább 1 órát hagyjuk pácolódni, majd kisütjük....

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Fruzsina
Kukoricakása
Kukoricakása

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hideg csemegéző
Hideg csemegéző

A bagetteket srégen kb 1,5 cm-es darabokra szeljük. Mindegyiket vajjal megkenjük, sózzuk. Körberakjuk felváltva a tányéron. A bagettszeletek közé egy-egy szelet uborkát legalább f...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Petra
Tejszínes avokádó krém
Tejszínes avokádó krém

1. Az avokádót kettévágjuk, a magját kivesszük, és kikanalazzuk az avokádót egy tálba. 2. A fokhagymát megpucoljuk, és lereszeljük az avokádóhoz. 3. Egy villával összetörjük...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk