20-25 dkg száraztészta /metélt, spagetti, vagy ami van/
2 dl tejföl
5 dkg füstölt szalonna
10 dkg sajt /trappista, ementáli, vagy ami van/
1-2 kanál olaj
só
A szalonnát apró kockára vágom és kisütöm. A sajtot lereszelem. A tésztát sós vízben megfőzőm.
A szalonnáról egy lábosba leszűröm a zsírt, hozzáadom az olajat és kb 1 dl tejföllel elkeverem és felforrósítom. Ebbe szedem a megfőtt tésztát, majd néhányszor megkeverve felforrósítom. Tányérra szedem, ráteszem a maradék tejfölt, rászórom a sajtot és a kisült szalonnakockákat, majd néhány másodpercig a mikróban is átmelegítem.
Simára keverjük(ha szükséges tésztaszűrőn átszűrjük h szép sima legyen) Majd hozzáadjuk a maradék tejet s jól elkeverjük Forró palacsintasütőben megsütjük Tipp: I a nem szép...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A lisztből és a tojásból egy csipet sóval galuskatésztát készítünk. 2. Forrásban lévő vízben kifőzzük, majd leszűrjük. 3. Kevés olajon megpároljuk a finomra vágott gombá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fenti anyagokból keményebb tésztát készítünk és jól kigyúrjuk. Kinyújtjuk, háromszögletű darabokra vágjuk, közepére darált sonkát, vagy tarját teszünk. Kiflikké alakítjuk, tetejé...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztát kifőzzük, az utolsó pár percre a vizébe dobjuk a zöldborsót is, majd leszűrjük. A vizéből néhány merőkanálnyit rakjunk félre! A fokhagymát apróra vágjuk, kevés olivaolajo...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű