3-4 fej vöröshagyma
5 dkg vaj
3 evőkanál liszt
2 l húsleves, vagy leveskockából készített alap lé
2 dl főzőtejszín
őrölt bors, só
kurkuma /elhagyható/
tálaláshoz: kenyér szeletkék, vagy kifli karikák
néhány dkg reszelt sajt
A megpucolt hagymát karikára szelem és a vajjal, állandóan kevergetve, üvegesre párolom, majd rászórom a lisztet és megpirítom vele. Ezt követően néhány dl levessel, vagy alap lével simára keverem és a többi lé hozzáadásával kb. 30 percig főzőm, hozzáadva a sót, borsot és kurkumát, végül bot mixerrel pépesítem és a tejszínt hozzáadva még egyet forralok rajta. Ha nem látjuk elég sűrűnek /ez ízlés dolga/ akkor a tejszínhez étkezési keményítő /vagy liszt/ adható.
A kenyér szeletkéket, vagy kifli karikákat megszórom a reszelt sajttal és erre alkalmas eszközzel /mini grill, grillezős mikró, vagy a tűzhely sütője/ a sajtot ráolvasztom, illetve pirítom.
a tányérba szedett levesbe / ez még megszórható borssal, aki kedveli/ szórok egy kis sajtot, majd ráhelyezem a sajttal pirított kenyér, vagy kifli karikát.
Készítsük elő a zöldségeket. A hagymát hámozzuk meg, kockázzuk össze, a fokhagymát zúzzuk össze, a szárzellert karikázzuk fel, a krumplit és az almát pucoljuk meg, vágjuk kockákra,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű- olaj - liszt - pirospaprika - paradicsompüré - zellerszár - só, cukor - betűtészta
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Egy egész csirkét feldarabolunk, megtisztítunk kb. 3-3 db sárgarépát, petrezselymet, zellert, karalábét, amit apró kockákra szeletelünk. 2. Nagy fazékba felteszünk egy kanál...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy magas falú lábasban forrósítsd fel a zsiradékot, pirítsd meg rajta a felkarikázott póréhagymát, majd a fokhagymát is add hozzá. Keverd bele a zöldségdarabokat, és pár perc alat...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű