5 db bőrös csirkecomb
25 dkg gomba
1 zsemle
1 tojás
1 fej hagyma
fél doboz kukoricakonzerv
kápia paprika
bacon
petrezselyem
fűszerek:
só, bors, majoránna
vegeta
A csirkecombokat, jól megmossuk, letisztogatjuk a bőrét, majd a bőr alatt előkészítjük a töltelék helyét és besózzuk.
A gombákat megpucoljuk, megmossuk és felvágjuk vékony szeletekre, majd keresztben is tovább vágjuk, hogy jó apró legyen. Ha konzerv gombát használunk, azzal is hasomlóképpen teszünk.
A vöröshagymát a gombával együtt, 2 evőkanál zsíron megdinszteljük.
A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
A zsemléket jól nyomkodjuk ki és a kihűlt hagymás gombával, a tojással és a többi hozzávalóval együtt összedolgozzuk. Annyi zsemlemorzsát adjunk még hozzá, amitől krémes állaga lesz, és lehet vele dolgozni, nem folyik.
A húsokat megtöltjük és a zsírral kikent tepsibe helyezzük, a tetejüket szórjuk meg sóval, borssal és ételízesítővel. A maradék töltelékből gombócokat csinálunk és teszünk rá 1-1 szelet bacont.
Alufóliával letakarva kb.1-1,5 órát sütjük 180 fokon, villával megszúrva győződjünk meg róla, hogy puha, és átsült-e. Ekkor az alufóliát levesszük, a combokat az alattuk összegyűlt lével meglocsoljuk, majd toljuk vissza a sütőbe és tekerjük a hőfokot 200 fokra, és pirosra sütjük.
zöldborsó....sárga paprika.....sárgarépa...fehérrépa.....vöröshagyma mindegyikből egy marokra valót felszelten a hosszába felszelt burgonyához adtam és az egészet a kizsírozott te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyákat meghámozzuk, 05 cm-es karikákra szeljük és egy nagyobb tepsi aljára rakjuk. Sózzuk, és enyhén megborsozzuk. A csirkét felbontjuk, és a mellet levesszük a csontról, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A csirkemellet szeletekre vágjuk és kivajazott tepsi aljába fektetjük. 2. Rászórjuk a felkarikázott hagymát, majd megszitáljuk a liszt-paprika-só-bors keverékével. 3. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű