menu

Családireceptkönyv.hu

túrós batyu


Írta:

Nehézség: Közepes
print

Hozzávalók:


1/2 kg liszt
1 tojás
pici só
1 evőkanál olaj
5-6 dkg vaj/margarin/
2.5 dkg élesztő
3 evőkanál cukor
3 dl tej /amennyi szükséges/

A túróhoz:
½ kg túró
pici só
1 tojás
1 evőkanál tejföl
2 evőkanál gríz
reszelt citromhéj
5-6 evőkanál cukor /akinek kevés, még tehet bele/
mazsola /aki nem szereti, elhagyható/
esetleg vaníliás cukor vagy néhány csepp aroma

Elkészítés:


Az élesztőt a cukorral és kb 1 dl tejjel felfuttatom. Egy tálba öntöm a lisztet, a közepébe egy mélyedést csinálok, abba beleütöm a tojásokat, hozzáadom az olajat, a sót, a vajat majd az előzőleg felfuttatott élesztőt. Összegyúrom és a többi /langyos/ tej hozzáadásával dagasztani kezdem. Alaposan meg kell dagasztani /20-30 perc/, akkor jó, ha már nem ragad se a kézre, se az edény falára. Ha túlzottan ragadna, adok még hozzá lisztet, ha túl keménynek tűnne, akkor tejjel lazítom. Ha kész a dagasztás, picit megemelem, szórok alá lisztet a tálba, majd visszahelyezem és enyhén a tetejét is megszórom liszttel, majd letakarom és meleg/langyos helyen legalább 1 órát kelni hagyom. Ha már szinte a kétszeresére nőtt, kiborítom a deszkára és kétfelé osztom. Egyenként ismét átgyúrom és kinyújtom a tésztát. A túróshoz kb 8x8 centis kockákra vágom és mindegyik közepére helyezek egy halmot a túróból, majd átlósan a sarkakat egymásra hajtom. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezem, úgy hogy ne túl közel legyenek egymáshoz, mert még nőni fognak. 2 tepsi kell hozzá.
Ha elkészült porcukorral megszórom és tálalom.

túrós batyu

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Nagy
Pihe-puha túrós
Pihe-puha túrós

Habosra keverünk 4 tojássárgáját 15 dkg margarinnal, hozzáadjuk a tejben felfuttatott 3 dkg élesztőt, 30 dkg lisztet, és alaposan kidolgozzuk. Két részre osztjuk, egyikkel kibélelü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Aranygaluska
Aranygaluska

Az élesztőt langyos tejben felfuttatni. Lisztet tálba szitálni, cukorral, tejjel, tojássárgájával, vajjal és élesztővel összekeverni. Ízesíteni citromhéjjal és rummal. Dagaszta...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Közepes
share
Írta: Erika
Tejszínes csoki szelet
Tejszínes csoki szelet

A tojásokat a cukorral habosra keverem. Nem kell külön felverni a fehérjét, majd hozzáadom a meleg vizet és tovább keverem. A lisztet a sütőporral összekeverem, majd egy fakanállal...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Rajzolható palacsinta
Rajzolható palacsinta

A hozzávalókat kézi habverővel kikeverni. A tészta kb. 1/4-ét külön venni, abba kell egy kevéske kakaópor. Ezzel rajzolunk , a maradék massza a kitöltő.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk