10-12 db palacsinta:
20 dkg liszt
1-2 tojás
0.5 dl olaj csipet só
1 teáskanál cukor
kb. 0,5 liter tej vagy buborékos víz /lehet fele-fele/
késhegynyi szódabikarbóna
töltelék:
50 dkg túró
citrom reszelt héja
2 db tojás
pici só
cukor ízlés szerint
1 vaníliás cukor
öntet:
1 kispohár tejföl
2 evőkanál cukor
2 tojás
1 cs. vaníliás cukor
A tésztát összeállítjuk és a szokott módon megsütjük a palacsintákat.
A töltelékhez a túrót, sót, cukrot, 2 tojást, a vaníliás cukrot
és a citrom reszelt héját keverjük össze.
Az öntethez a 2 tojást, 2 evőkanál cukrot, van. cukrot, és a tejfölt keverjük össze.
A palacsintákat megtöltjük a töltelékkel, feltekerjük és
spirálisan lerakjuk egy olajozott tortaformába.
Ráöntjük az öntetet és kicsit várunk vele, hogy az aljára
is leszivárogjon.
180 fokos sütőben 20-25 percig sütjük.
Áfonya, vagy más gyümölcs öntettel tálaljuk.
Egy mozsárban törjük meg a tealeveleket. Tegyük egy bögrébe. Forrázzuk le,hagyjuk állni 30 percig. Tegyük egy tálba a száraz hozzávalókat,keverjük össze. Öntsük egy másik tálba a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat, az átszitált kakaóport és a cukrot egy fém keverőtálba tesszük és hidegen csomómentesre keverjük. A keveréshez legjobb, ha kézi habverőt használunk, azzal könnyen elos...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTojással habja a sütőben süljön ki.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA darált kekszet összekeverjük a gesztenyemasszával és a vajjal, majd belesimítjuk a tortaforma aljába. 2 csomag vaníliás pudingport megfőzzük a tejjel és a cukorral, majd ha kissé...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű