1 db kígyóuborka
só
1 kis pohár natúr joghurt /legjobb a görög/
3-4 gerezd fokhagyma
1 kávéskanál olaj /olíva/
1 csipet őrölt bors
1 kávéskanál citromlé
Az uborkát alaposan megmosom, lereszelem /nem kell meghámozni/, megsózom és állni hagyom egy kicsit. Addig, megtisztítom és apróra vágom/reszelem a fokhagymát. A joghurtot, az olajat, a borsot, a citromlevet és fokhagymát összekeverem, majd hozzáadom a kifacsart uborkát.
1 órára a hűtőbe teszem, hogy az ízek összeérjenek.
Hússal/hallal készült ételekhez salátaként tálalom, de önmagában is fogyasztható!
Egy nagy szűrőt béleljünk ki tiszta pamut konyharuhával vagy konyhai papírtörlővel és ültessük egy nagy tál tetejére, hogy a szűrő nem érjen le az edény aljára. Kanalazzuk bele a j...
Elkészítési idő: 30-60 perc Nehézség: Könnyű1. A zöldborsót sós vízben puhára főzzük, majd az edényből kivéve lecsöpögtetjük. 2. A majonézt a tejföllel és a mustárral simára keverjük. 3. Sóval, cukorral ízesítjük....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat már jó előbb gyűjtögetjük : A tetejüket megkocogtatva törjük fel és öntjük ki belőle a tojást , alaposan kimossuk szódabikarbónás forró vízben ,kiöblítjük és műanyag to...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesFél kg burgonyát héjában megfőzünk, lehámozzuk, fölszeleteljük. Meghintjük apróra metélt vöröshagymával és összekeverjük 2 dl tejföllel, amit ecettel, sóval, esetleg cukorral ízesí...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű