40-50 dkg zöldbab/ friss vagy mirelit/
2 szál sárgarépa
1 petrezselyemgyökér
1 nagyobb vagy 2 kisebb krumpli
2 gerezd fokhagyma
2 evőkanál olaj
1 evőkanál liszt
1 teáskanál pirospaprika
petrezselyem /friss vagy szárított/
szárított tészta /csipetke, vagy házi tarhonya/
só, majoránna, esetleg bors, ételízesítő
szalonnabőr ha van otthon /elhagyható/
tejföl és ecet /aki szereti/
A zöldbabot egy lábosban /fazékban/ az apróra vágott zöldségekkel felteszem főni.
Sózom, fűszerezem, beleteszem a szalonnabőröket. /ha szalonnát eszem a bőrét nem szoktam megenni, így félreteszem, hogy különböző ételekbe tegyem a későbbiekben/, majd kb. ½ óra múlva hozzáadom az apró kockára vágott krumplit és a tésztát. Még 10 percig főzöm, addig elkészítem a rántást. A zsiradékra ráteszem a lisztet és hozzáadom az apróra vágott /zúzott/ fokhagymát, picit megpirítom, félrehúzom és beleteszem a pirospaprikát is, majd berántom a levest. A végén hozzáadom az aprított friss, vagy szárított petrezselymet.
Tálalásnál kínálhatunk hozzá tejfölt, vagy pikánssá tehetjük egy kis ecettel. Ki, hogy szereti.
Finomra vágott hagymát a vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a fokhagymagerezdeket, kevés ideig együtt pirítjuk, majd beszórjuk a liszttel, és felengedjük a húslevessel. A hagymákat puhá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon megdinsztelem a zöldségekkel a borsót. Rádobom a zúzott fokhagymát, egy kanál lisztet, pirospaprikát, jól elkeverem és felöntöm vízzel. Fűszerezem. 20-30 perc alatt puhár...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA húst megmossuk, kockára vágjuk. A hagymát megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A fokhagymát szintén megtisztítjuk, és összedaraboljuk. Az apróra vágott hagymát zsírban (étola...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: KözepesA hozzávalókat apróra feldaraboljuk, beletesszük egy nagy fazékba és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Hozzáadjuk a leveskockákat, Felforraljuk, majd 10 percig nagy lángon főzzü...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű