menu

Családireceptkönyv.hu

Brokkolifasírt zabpehellyel


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


0.5 kg brokkoli
1 közepes db sárgarépa
1 kis fej vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 db tojás
1 szelet kenyér (vagy zsömle)
3 ek zabpehely
4 szál petrezselyem (elhagyható)
0.5 bögre zsemlemorzsa
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 kávéskanál ételízesítő

A sütéshez

3 dl napraforgó olaj

Elkészítés:




A zsömlét beáztatjuk, a brokkolit feldaraboljuk, és enyhén sós vízben félpuhára főzzük.
Lecsöpögtetjük, és összeturmixoljuk, vagy krumplinyomón áttörjük.
A sárgarépát, vöröshagymát, fokhagymát sajtreszelőn reszeljük le.
A zsömlét kinyomkodjuk, mehet bele a zabpehellyel, fűszerezzük, beleütjük a tojást és összekeverjük. Ha nagyon híg lenne, zsemlemorzsát szórunk bele.
Kis gombócokat formálunk, és zsemlemorzsába forgatjuk.
Olajban kisütjük.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Erika
Cukkini tócsni
Cukkini tócsni

A répát, és a cukkinit lereszeljük, kicsit megsózzuk, és állni hagyjuk. Közben apróra vágjuk a vöröshagymát, a petrezselyem zöldet, és a mentát. A levétől kinyomkodott répát és cu...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: RECEPTEK
KUSZKUSZ ZÖLDSÉGGEL
KUSZKUSZ ZÖLDSÉGGEL

A kuszkusz egy tálba teszem és másfél szeres forró húslevessel leöntöm. Megkavarom. Ráteszek egy folpackkot és 10 percig hagyom hogy megszívja magát a folyadékkal, ekkor egy villá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Domonkos
Céklás burger házi tönkölybucival
Céklás burger házi tönkölybucival

A céklát megmossuk, alufóliába csomagoljuk, és 200 fokra előmelegített sütőben legalább 1,5 órát sütjük. Kiszedjük, lehúzzuk a héját, és hagyjuk kicsit hűlni. Közben bekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Bab
Ricottás tojáskrém
Ricottás tojáskrém

Turmixolj össze minden összetevőt, vagy a tojásokat törd össze villával, és utána keverd hozzá a ricottát, valamint a fűszereket. Jól lehet fűszerezni, mert a ricotta maga édeskés,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk