1 csokor rebarbara
0,5 kg eper
1 kis csokor citromfű
2 ek. citromlé
édesítő ízlés szerint
1 dl növényi tejszín (kókusz, mandula stb)
A rebarbara szárakat letisztítottam, darabokra vágtam, kevés vízzel és édesítővel puhára főztem. Az édesítő mennyisége tényleg ízlés dolga, én nem is mértem, hanem kóstolgattam. Amikor megpuhult botmixerrel pürésítettem, majd hozzáadtam az epret, ami fagyasztott volt, egy picit hagytam kiolvadni előtte. Ezzel már nem főztem tovább, a citromfüvet is hozzáadtam, a citromlevet és az egészet pürésítettem. Nagyon sűrű volt, vízzel hígítottam, majd növényi tejszínt kevertem hozzá. A végén még lehet édesíteni, ki mit használ. Jól behűtve fogyasztható, nálunk nem nagyon volt ideje kihűlni:)
Összegyúrni, kisütni megtölteni porcukor és kész
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőkészítjük az ananászt. Ha friss gyümölccsel dolgozunk: meghámozzuk, a középső részét hosszában kifúrjuk, a fás részeket eltávolítjuk. A húsát apró darabokra vágjuk, kevés cukorr...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűElőször a kovászt készítjük el: a langyos tejbe beletesszük a cukrot, egy evőkanál búza finomlisztet, rumot, belemorzsoljuk az élesztőt és negyed óra alatt felfuttatjuk. A búza fi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit felkockázom, a hagymát karikákra vágom. A vajat megolvasztom, megfuttatom rajta a krumplit és a hagymát, felöntöm a levessel, és a zöldségek puhulásáig főzöm. Az egészet...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű