menu

Családireceptkönyv.hu

Sült hús cseresznyemártással (paleo)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tetszés szerint sült hús

a mártáshoz:
50 dkg magozott cseresznye, vagy meggy
2 dl vörösbor
2 filter (vagy teatojásnyi) forralt bor fűszerkeverék
1/2 citrom leve
2 evőkanál eritritol (xilit vagy nyírfacukor)
10 dkg Totu krém extra
2dkg manióka liszt 1 dl vízben elkeverve

Elkészítés:


A cseresznyét a borral, a fűszerkeverékkel, a citrom levével, csipetnyi sóval és az édesítővel felforraljuk. Pár percig főzzük, ezalatt a bor alkoholtartalma (70 fok fölötti hevítéskor) elpárolog. Hozzákeverjük a Totu krém extrát. Kiforraljuk. Elzárjuk alatta a lángot. Végül hozzákeverjük a kevés vízzel elegyített manióka lisztet. Ízlés szerint melegen, vagy jól lehűtve (mi így szeretjük) sült húsok mellé kínáljuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://panitakedvencei.blogspot.hu/2016/06/kacsacomb-meggymartassal-paleo.html

Sült hús cseresznyemártással (paleo)

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egytálételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Monamari
Vörösboros lencsegulyás
Vörösboros lencsegulyás

A lencsét megmossuk, ha szükséges kiválogatjuk. Egy nagy lábasban a hagymát kevés zsíron megdinszteljük. Rádobjuk a fokhagymát is, majd a felaprított zöldségeket. Megsózzuk, bo...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Burgonyás tésztába tekert virsli
Burgonyás tésztába tekert virsli

A tészta hozzávalóiból rugalmas, jól nyújtható tésztát gyúrunk. Kissé lisztezett deszkán téglalap alakúra nyújtjuk (kb. 3 mm vastagra). A virsliket ketté vágjuk. Téglalapokat vá...

Elkészítési idő: 50 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Mézes diós camembert (Sóbors)
Mézes diós camembert (Sóbors)

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Helyezzük a sajtot egy vas serpenyőbe vagy jénaiba. Tegyük a sütőbe 5-10 percre, amíg elkezd puhulni, de nem olvad még szét. Amíg sül a sajt, a...

Elkészítési idő: 5+15 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sólet gazdagon
Sólet gazdagon

Előző este a babot, a gerslit és a húsokat hideg vízbe beáztatjuk. Én kacsasütőben szoktam megcsinálni /de lehet római tálban is, amit ugyanúgy, mint a húsokat, legalább 4 órát...

Elkészítési idő: 45 perc
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk