1 evőkanál zsályalevél,
1 evőkanál levendula,
1 evőkanál rozmaringlevél,
½ teáskanál kakukkfű,
½ teáskanál bors,
450 ml almaecet.
A gyógynövényeket tegyük egy befőttesüvegbe, majd öntsük fel a felmelegített almaecettel. Fedjük le. Vigyázzunk, hogy a keverék fémmel ne érintkezzen. Hagyjuk négy hétig állni, majd szűrjük le, és az ecetet tároljuk hűvös, sötét helyen.
Elkészítés Az alsó réteghez a lisztet, a cukrot, a vajat és a tojást összegyúrjuk, és a tésztát kinyújtjuk. Előmelegített sütőben, sütőpapírral bélelt tepsiben 15 perc alatt megs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűgy közepes méretű mély sütőtálat kikenjük a vajjal. A sütőt előmelegítjük 200 fokra. A kenyérszeleteket félbe vágjuk. A bort kiöntjük egy mély tányérba és gyors mozdulattal megmár...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElső lépésként a lereszelt burgonyához fokozatosan adagoljuk a finomlisztet. A megtisztított fokhagyma gerezdeket átpasszírozzuk egy fokhagymanyomón, majd hozzáadjuk a burgonyához....
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: Közepes1. Zagrijati ulje pa prziti piletinu sjecenu na kocke par minuta pa joj dodati oba luka sitniüo sjecena i kratko dinstati, jelo vrjeme mjesati. Dodati sad pasirani paradajz, zaci...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű