menu

Családireceptkönyv.hu

Az én vödrös dobálós savanyuság receptem


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


20 liter savanyúsághoz

10 liter víz
6 dl 20 %-os ecet
1 kg cukor ez/ ízlés szerint lehet több is- kevesebb is./
fél kg só
1 dkg borkén
3 dkg gyógyszertári timsó
3,5 dkg nátrium benzonát
3 dkg citromsav,
egész bors, mustármag, koriander, babérlevél, és ez is izlés szerint még amit szeretsz lehet hozzá rakni

Elkészítés:


Először a levet készítem el!!!
Jól összekeverem, többször is.

aztán beledobálom a megmosott paprikát, zöldparadicsomot, uborkát, pepperónit, almapaprikát, hagymát, cseresznyepaprikát,
én szoktam bele rakni nagyon finom a csíkokra vágott sárgarépa,
egy kicsit előfőzött karfiol, zöldbab, és bármi amit szeretsz!
A lényeg hogy légmentesen legyen lezárva, pár hét és már lehet is enni.
a zöldségeket nem muszáj egyszerre belerakni, vagy ha fogy utána is lehet tölteni. Lényeg hogy amikor kiveszel belőle mindig zárd le a tetejét.!
Jó étvágyat!!!

Az én vödrös dobálós savanyuság receptem

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Lilahagyma lekvár
Lilahagyma lekvár

Elkészítése A hagymát megpucolni, majd félbevágni és vékonyan felszeletelni. Egy serpenyőbe elkezdeni felmelegíteni a mézet, majd amikor már jó folyós, hozzáadni a cukrot és együt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Mézes paprika
Mézes paprika

A hozzávalókat felforralni, a fehér húsú paprikát 15 percig főzni a szirupban, a piros húsú paprikát 10 percig kell főzni. Ahogy megfőttek, rakjuk az üvegekbe, addig, míg tele ne...

Elkészítési idő: 1 óra
Nehézség: Könnyű
share
Csalamádé
Csalamádé

1. Az uborkát szeletekre, a káposztát, a hagymát és a zöld paradicsomot spárgavékony csíkokra összevágjuk. 2. Ezután a fűszerekkel jól összekeverjük és 24 óráig állni hagyjuk....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Cékla saláta
Cékla saláta

A céklákat alaposan megmossuk és feltesszük főni. Forralás után lassú tűzön 2 órán keresztül főzzük. Hagyjuk langyosra hűlni a levében. Leszűrjük és meghámozzuk. Felszeleteljük....

Elkészítési idő: 150 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk