Hozzávalók 4 személyre:
50 dkg sertés comb vagy lapocka
30 dkg gomba
15 dkg húsos füstölt szalonna
1 db paprika
1 db paradicsom
2 fej vöröshagyma
2 dl tejföl
2 ek finom liszt
1 csapott ek pirospaprika
őrölt fekete bors
só
A sertéscombot és a szalonnát csíkokra vágjuk. A gombát szeletekre, a hagymát apróra vágjuk. A paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. A kipirított szalonnán megfonnyasztjuk a hagymát, rátesszük a paprikát, paradicsomot, és pár percig pároljuk. Hozzáadjuk a húst, a gombát, sózzuk, borsozzuk. Ha zsírjára pirult, megszórjuk a pirospaprikával, és kevés vizet öntve alá puhára pároljuk. A liszttel elkevert tejföllel behabarjuk és kiforraljuk. Tálalásnál rizzsel, galuskával, vagy köret tésztával /orsó,szarvacska / tálaljuk.
Jó étvágyat kívánok hozzá!!
1. A darált húst elkeverjük az apróra vágott szalonnával, a két tojással és a fűszerekkel. 2. Elkészítjük a tésztát: a megfőtt és áttört burgonyához hozzáadjuk a tojásokat, a l...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz1. A sertésoldalast csontjával együtt apró darabokra vágjuk. 2. A lábasba teszünk egy kevés zsírt s a vékony szeletekre vágott hagymát, meghintjük a paprikával, beletesszük a h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított egész csülköt a fűszerekkel együtt meleg vízben feltesszük főni a kuktába, puhára főzzük, majd levében hagyjuk kihűlni. Miközben a csülök fő, összeállítjuk a tésztá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA húst vékony csíkokra vágjuk, barackot kimagozzuk, negyedekbe vágjuk. Az olívaolajon fehéredésig pirítjuk a húst, hozzáöntjük a barackokat. A borecetet simára keverjük a szójaszós...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű