Hozzávalók
50 dkg burgonya
2 tojás sárgája
8 dkg liszt
5 dkg zsemlemorzsa
só
szerecsendió
étolaj a sütéshez
A burgonyát héjában megfőzzük, egy tálban áttörjük.
Hozzáadjuk a tojások sárgáját, a lisztet, ízlés szerint a sót és az őrölt szerecsendiót.
Villával jól összedolgozzuk, 5 percet pihentetjük, majd egy lisztezett gyúródeszkán ujjnyi vastagságú hengereket gyártunk, és 2-3 cm-es darabokra vágjuk.
Zsemlemorzsában megforgatjuk őket és forró olajban aranybarnára sütjük.
Első lépés az üvegek tisztítása! Érdemes mosogatógépben magas hőfokon mosni, és hagyni időt a tökéletes kiszáradásra. Az epret lecsumázzuk és rúdturmix segítségével olyan állagú...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: A nyers krumplit nagylyukú reszelőn lereszeljük, hozzáadjuk a tojásokat, fűszerezzük, és annyi liszttel keverjük össze, hogy kicsit sűrűbb palacsintatésztaszerű masszát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat megfőzzük, a sárgákat külön tálba tesszük. A morzsát tejben megáztatjuk és a tojássárgákhoz keverjük. Majd hozzákeverjük a mustárt, vajat, sót, borsot és a kapott massz...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásokat sózzuk, borsozzuk és villával felverjük. Apróra vágjuk a hagymákat és a kolbászt, a zsírt egy serpenyőben felforrósítjuk. A zsíron üvegesre pirítjuk a vöröshagymát, r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű