50 dkg lazac (filé)
2 db lime (leve és reszelt héja)
0.5 db citrom (leve és reszelt héja)
1 ek méz
1 ek gyömbér (reszelt)
2 ek olívaolaj
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
5 dkg vaj
2 dl főzőtejszín
0.5 evőkanál étkezési keményítő
30 dkg tészta
A lime és citrom levét és reszelt héját összekeverjük a reszelt gyömbérrel, az olívaolajjal, egy tálban ebbe a páclébe tesszük a lazac szeleteket, és hűtőben 1-2 órán át pácoljuk.
Vajat forrósítunk, beletesszük a megpácolt lazacot, sózzuk, borsozzuk, és mindkét oldalát 3-3 percig sütjük.
A hátramaradt vajhoz hozzáöntjük a páclevet, és felforraljuk, hozzákeverjük a tejszínben elkevert keményítőt, és besűrítjük.
A lazacot kifőtt tésztával és a citromos szósszal tálaljuk.
költség: 2700 Ft
A töltelékhez a toast kenyeret felaprítjuk, tálba tesszük, meglocsoljuk vízzel, félretesszük. A megtisztított és felaprított salottahagymát a felolvasztott vajon megdinszteljük, h...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőmelegítjük a sütőt 170 fokra, egy kapcsos tortaformát kibélelünk sütőpapírral. Én 22 cm-es formát használtam.Kikentem vajjal és barna cukorral megszórtam A tojásokat a cukorral...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű1. Az élesztőt langyos tejben egy csipet cukorral felfuttatom. A lisztet a zsiradékkal elmorzsolom, hozzáöntöm a megkelt élesztőt a tejjel, a cukrot, a tojást, sót, a csipetn...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Közepes