Hozzávalók
A tésztához
12 dkg porcukor
25 dkg Rama
37 dkg liszt
1/2 citrom reszelt héja
1 vaníliás cukor
A mintához
3 dkg Rama
kakaópor
A töltelékhez
22 dkg puha Rama
1 dl rum
15 dkg darált dió
18 dkg porcukor
Elkészítés
1.A hideg Ramát elmorzsoljuk a liszttel, majd a többi hozzávalóval linzertésztát gyúrunk és hűtőbe tesszük.
2.Előkészítjük a fémformákat. Az ujjunkkal félig ívesen megkenjük a kagylóformák belsejét Ramával és kakaóporba nyomjuk. A felesleget kiütögetjük belőle.
3.A tésztából 1,5 dkg-os darabokat csípünk, kb. 25 darabot és ezeket a formákba nyomkodjuk úgy, hogy a közepük homorú legyen. Középen villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben 200 °C-on 10-12 perc alatt megsütjük.
4.A töltelék hozzávalóit habosra keverjük, majd a kihűlt kagylóhéjak közé töltjük.
A hozzávalókat összegyúrjuk, fóliába csomagolva 1 éjszakára hűtőbe tesszük. 2 ív sütőpapír között 2-3 mm vékonyra nyújtjuk, kiszaggatjuk. A kekszeket sütőpapírral bélelt tepsire so...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszedolgozzuk a lisztet, cukrot, vajat, tojássárgáját. A tésztából félre teszünk 4 kanálnyit, a maradék tésztát 20x30 cm átmerőjű, zsírpapírral kibélelt formába tesszük. Előmelegí...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítése: A tészta hozzávalóit összedolgozzuk,ha nem akarna összeállni,akkor egy kis tejet adunk hozzá. 3 lapot sütünk 20×30 cm-es kivajazott tepsi hátán. A krém készítése:...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a szárazakat összekeverem (liszt, cukor, sütőpor, vaníliás cukor), majd a többi hozzávalót hozzáadom. Fél órát állni hagyom, a sütőt előmelegítem. A tészta egyik felét kiny...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű