Kb 1,5 kg pisztráng, 10 dkg vaj, 6-8 gerezd fokhagyma, fél csomó petrezselyemzöld, só.
A szobahőmérsékletű vajat elkeverem a zúzott fokhagymával és az apróra vágott petrezselyemzölddel. A halat megtisztítom, beirdalom, kívül-belül sózom. A vágatokba belekenem a fokhagymás vajat. A halakat egy tepsibe teszem, a maradék fokhagymás vajat a halak tetejére osztom. A forró sütőbe tolom és a vajjal időnként locsolgatva 25-30 percig sütöm.
Az elkészítése roppant egyszerű. A tejszínt forraljuk fel, majd adjuk hozzá a csokoládét. Nagyon fontos, hogy a lehető legkevesebb levegőt, azaz buborékot keverjük bele, mert az me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt előmelegítjük 180°C-ra. A sütőtepsit kibéleljük szilikonos sütőpapírral. A mazsolát rumos tejbe áztatjuk. A kandírozott citromhéjat apróra vágjuk. Az átszitált liszthez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA langyos cukros tejbe belerakom az élesztőt. A lisztbe beletesszük a sót majd a margarint. Hozzáadjuk a tejfölt és az élesztős tejet, összegyúrjuk majd dagasztjuk. Meleg helyen...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Kiöblítünk egy nagyobb, vastagabb aljú lábast hideg vízzel és így öntjük bele a tejet, hogy ne égjen le a forralás során. 2. Felforraljuk és beletesszük a cukrot és a sót. 3....
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű