400 g édesburgonya
1 közepes db vöröshagyma
1 ek vaj
só ízlés szerint
1 csipet cukor
100 ml száraz fehérbor
1 db narancs
100 ml zöldség alaplé
100 ml habtejszín
bors ízlés szerint
A burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük a borral.
A narancs héját lereszeljük, majd a levessel együtt az édesburgonyához adjuk. Felfőzzük lefedve, kb. 15 percig főzzük.
Közben a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
A narancsfiléket apróra vágjuk, a tejszínnel és a narancslével a leveshez adjuk, és további 3 percig főzzük.
A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.
költség: 500 Ft
A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFeltettem a lencsét főzni /persze előtte megmosom /vízbe tettem bele babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát és sót. Amikor megfőtt a lencse tejszínes habarással behabartam és ece...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz olajon megpirítjuk a hagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, vizet, beletesszük a fűszereket és forrástól számított 10-15 percig nem túl magas lángon főzzük. A fűsze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálhat...
Elkészítési idő: 105 Nehézség: Közepes