menu

Családireceptkönyv.hu

Narancsos édesburgonya leves recept


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


400 g édesburgonya
1 közepes db vöröshagyma
1 ek vaj
só ízlés szerint
1 csipet cukor
100 ml száraz fehérbor
1 db narancs
100 ml zöldség alaplé
100 ml habtejszín
bors ízlés szerint

Elkészítés:


A burgonyát meghántjuk, négybe, majd vékony szeletekre vágjuk. A megtisztított hagymát apró kockákra vágjuk.
A vajban a hagymát és a burgonyát megdinszteljük. Sóval, cukorral ízesítjük, felöntjük a borral.
A narancs héját lereszeljük, majd a levessel együtt az édesburgonyához adjuk. Felfőzzük lefedve, kb. 15 percig főzzük.
Közben a narancsot meghámozzuk úgy, hogy a vékony fehér héjat is levágjuk. Utána a narancsot kifilézzük, azaz a gerezdeket elválasztó vékony hártya mentén éles késsel bevágunk, és a gyümölcshúst óvatosan kiemeljük. A narancslevet felfogjuk.
A narancsfiléket apróra vágjuk, a tejszínnel és a narancslével a leveshez adjuk, és további 3 percig főzzük.
A levest botmixerrel pürésítjük. Sóval, borssal ízesítjük, és azonnal tálaljuk.

költség: 500 Ft

Narancsos édesburgonya leves recept

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
  Tárkonyos csirkeraguleves
Tárkonyos csirkeraguleves

A csirkemellfilét apró kockákra vágjuk. Egy jó nagy lábosban felhevítjuk az olajat, rádobjuk a húst es fehéredésig pirítjuk. A zöldségeket felkockázzuk és a húshoz adjuk. (Személ...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Savanyú lencseleves
Savanyú lencseleves

Feltettem a lencsét főzni /persze előtte megmosom /vízbe tettem bele babérlevelet, szemes borsot, fokhagymát és sót. Amikor megfőtt a lencse tejszínes habarással behabartam és ece...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Paradicsomleves!!!!
Paradicsomleves!!!!

Az olajon megpirítjuk a hagymát, majd ráöntjük a passzírozott paradicsomot, vizet, beletesszük a fűszereket és forrástól számított 10-15 percig nem túl magas lángon főzzük. A fűsze...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Szabina
Csicseriborsó krémleves
Csicseriborsó krémleves

A csicseriborsót a főzés előtti este hideg vízbe áztatjuk. Másnap egy edénybe tesszük, felöntjük vízzel, majd hozzáadjuk a babérleveleket. A víz mennyisége ízlés szerint variálhat...

Elkészítési idő: 105
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk