menu

Családireceptkönyv.hu

Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



8 személynek:
4 db egész pecsenye kacsacomb
2 bőrös kacsamell

morzsolt majoranna
friss majoranna
kacsazsír
1 egész hízott kacsamáj a hájjal együtt
1 kisebb fej lilakáposzta
1 közepes fej hagyma
2 evőkanál kristálycukor
3 evőkanál ételecet
1 evőkanál zsír
7-8 darab közepes méretű lilaburgonya

Elkészítés:


A kacsacombokat és a mellet jól megmossuk, és az esetlegesen előforduló tokoktól megszabadítjuk. Sózzuk, majd a bőrös részeket enyhén bevagdaljuk, és a bőrös résszel felfelé tepsibe fektetjük. Áthintjük morzsolt majorannával, majd a frissen szedett és átmosott majorannaágacskákat közéjük fektetjük. A húsdarabok közé 1-1 kiskanál kacsazsírt teszünk.

Alufóliával befedve 160 fokon elkezdjük sütni. Ez körülbelül 2 óra, amíg puha lesz a hús. Ha puhának érezzük, az alufóliát levesszük, és pirosra sütjük a combok- mellek bőrét.

A hájat átmossuk, hártyátlanítjuk, majd áttöröljük és kockákra vágjuk. Az egész kacsamájat hideg tejbe áztatjuk, kb 1 órára úgy, hogy félidőben átforgatjuk a tejben- figyelem, óvatosan, nehogy törjön.

A felkockázott hájat egy lábasba tesszük, kis lángon elkezdjük kiolvasztani. Mikor már elkezdett olvadni, a tetejére helyezzük a májat óvatosan!, majd fedőt teszünk rá, és gyakran belenézünk, kicsit lapáttal átmozdítjuk. Körülbelül 10-15 perc elteltével átfordítjuk. Újabb 10-15 rerc elteltével tűpróbát végzünk, ha nem véres nagyon, csak épp kicsit szivárog, akkor lezárjuk alatta a lángot. A fedőt rajta hagyjuk.

Tálalás előtt pár perccel kivesszük, hagyjuk egy deszkán vagy tálon pihenni felvágás előtt.

A visszamaradt zsiradékot a máj kiszedése után én még egy kicsit tovább olvasztottam, így kaptam egy kis tálka kacsatepertőt, és egy közepes dunsztosüvegnyi kacsazsírt.

A lilakáposztához a vöröshagymát megpucoljuk, félbevágjuk, majd felszeleteljük. A zsírt megolvasztjuk, beletesszük a 2 evőkanál cukrot, erre rátesszük a szeletelt hagymát, átdinszteljük üvegesre. A lilakáposztát felcsíkozzuk, majd a megpárolt hagymához adjuk, vízzel felöntjük, sózzuk, hozzáöntjük az ecetet, őrölt köménnyel áthintjük, és puhára főzzük. Ízlés szerint még mehet bele cukor.

A burgonyákat alaposan megmossuk, majd bő vízben egészben, héjában megfőzzük. Miután megfőttek, kiszedjük, hűtjük, majd meghámozzuk. Nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy lábasban zsírt olvasztunk, és ezen átkeverjük a sózott reszelt burgonyánkat.

A kacsapecsenyét a májjal, a burgonyával és a lilakáposztával tálaljuk.
Megjegyzés:

 Pecsenye kacsacomb és kacsamell hízlalt kacsamájjal

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kesudiós csirke
Kesudiós csirke

Az apró kockákra vágott csirkemellet olíva- és szezámolaj keverékén megpirítjuk, szójaszósszal meglocsoljuk, megszórjuk a gyömbérrel és a chilipehellyel. Mikor a hús már majdnem ké...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Közepes
share
Csirkemell - Sokszínű töltött csirkemell
Csirkemell - Sokszínű töltött csirkemell

1. A csirkemelleket szétnyitjuk, kiklopfoljuk, sózzuk. 2. A paprikákat és az újhagymát vékony csíkokra, a sajtot és a sonkát négy szeletbe vágjuk. 3. A kiterített csirkemel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Anna
tejfölben pácolt fokhagymás sirkemell!
tejfölben pácolt fokhagymás sirkemell!

A húst vékony szeletekre vágjuk. A tejfölbe keverjük a felvert tojást, a fűszereket és a zúzott fokhagymát, majd átkenjük vele a húsokat és egy dobozba tesszük. Legalább egy éjszak...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Csirkeszárnyak  sütőből
Csirkeszárnyak sütőből

A szárnyakat osztjuk 3 részre. Sütőzacskóba tettem őket, jól összekeverem a fűszerekkel. 15-30 percre pihentem Addig a krumplit fel lehet szeletelni, karikázni, megkenni őket növé...

Elkészítési idő: 90 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk