hozzávalók / 6 adag
4 db tojás
100 dkg finomliszt (finom)
só ízlés szerint
1 nagy fej vöröshagyma (vagy lilahagyma)
20 dkg bacon (vagy császár szalonna)
15 dkg füstölt-főtt tarja
150 g tejföl
10 dkg sajt
A hagymát összedaraboljuk, és kevés zsíron megpirítjuk.
A császárszalonnát és a tarját kockákra vágjuk, hozzáadjuk a hagymához, és jól összepirítjuk.
Elkészítjük a galuskát, majd a tejföllel összekavarjuk.
A tejfölös galuska egyik felét tűzálló tálba rakjuk, rárakjuk a megpirított szalonna felét, majd a galuska másik felét, ismét a szalonnát, és végül a tetejére sajtot reszelünk.
Sütőben összemelegítjük.
A vizet felforralom a sóval. Amikor forr, lassan belekeverem a kukoricadarát. 3-4 percig folyamatosan kevergetve főzöm. Amikor már sűrű krémszerű, leveszem a tűzről és egy te...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBrokkolit alaposan (szinte szét) főzzük, hozzáadjuk a darált csirkemellhez. Mehet hozzá az apróra vágott/reszelt répa (vagy minden mehet a késes aprítóba) Hagyma, fokhagyma is. I...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kuglóf formát zsírozzuk, zsemlemorzsával megszórjuk és kibéleljük baconnal. A csirkemelleket kockára vagy csíkokra vágjuk, borsozzuk és flekken fűszerrel befűszerezzük. Befűszere...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KönnyűTojáshéjak előkészítése : A 10 tojást alaposan megmossuk, szikkasztjuk, majd kb. 2 cm átmérőjű lyukat készítünk óvatosan a tojások tetején Itt távolítjuk el a tartalmukat (term...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes