30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt
Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.
Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.
Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.
A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.
Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat. Pl. én egyszer 36 dkg -val készítettem, és kifolyt az egész..
Egyszerű, de nagyszerű recept!
1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűOlajon hagymát pirítunk, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Tojást ütünk rá.
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KönnyűA hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...
Elkészítési idő: 1/2 óra Nehézség: KönnyűA répákat meghámoztam, felvágtam és megfőztem. A hagymát apróra vágtam, és vízen megpároltam. A kenyérszeleteket beáztattam, kinyomkodtam és tálba tettem. Ehhez kevertem hozzá a fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű