menu

Családireceptkönyv.hu

Sajtgolyó


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


30 dkg reszelt sajt, 1 db tojás, 1 – 1.5 evőkanál liszt

Elkészítés:


Elkészítés : a hozzávalókat összekeverjük, vizes kézzel golyókat formázunk belőle, és bő forró olajba kisütjük.

Nem kell panírozni! Aki szeretné beleforgathatja zsemlemorzsába, de anélkül is tökéletes lesz.

Trükkök, tippek, praktikák:


Én kipróbáltam mindkét változatot, a morzsába forgatott íze szinte teljesen olyan mint a rántott sajt, a morzsa nélküli is nagyon finom. Aki szereti szerecsendióval is ízesítheti, és felesben füstölt sajttal is készítheti.

A hozzávalókból a golyók méretétől függően 10 – 15 db lehet elkészíteni. A fotón a zsemlemorzsa nélküli golyók szerepelnek.

Vigyázni kell, hogy pontosan 30 dkg legyen a sajt vagy, ha duplázunk akkor a duplája, mert különben kifolyhat. Pl. én egyszer 36 dkg -val készítettem, és kifolyt az egész..

Egyszerű, de nagyszerű recept!

Sajtgolyó

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Ani
Karfiol tejföllel és sajttal sütve!
Karfiol tejföllel és sajttal sütve!

1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Diéta
Francia lecsó (Update)
Francia lecsó (Update)

Olajon hagymát pirítunk, belerakjuk a zöldségeket, fűszerezzük. Tojást ütünk rá.

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ibolya
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese
Fiatalító tavaszi leves a reteklevél levese

A hagymát megtisztítom megmosom, darabolom,és az olíva olajon megfuttatom a megmosott apróra vágott medvehagyma leveleket is hozzáadom, továbbá a mosott átválogatott friss zseng...

Elkészítési idő: 1/2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar répafasírt
répafasírt

A répákat meghámoztam, felvágtam és megfőztem. A hagymát apróra vágtam, és vízen megpároltam. A kenyérszeleteket beáztattam, kinyomkodtam és tálba tettem. Ehhez kevertem hozzá a fe...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk