Hozzávalók: Tészta:
12,5 dkg margarin
25 dkg liszt
1 dl tejföl
5 gr sütőpor
Só
Töltelék:
12,5 dkg margarin
15 dkg reszelt füstölt sajt (Karaván)
A tészta hozzávalóit rugalmas tésztává gyúrom. A tésztát és a tölteléket is 4 részre osztjuk.
2-3 mm-re nyújtjuk a tésztát, és a töltelékkel egyenletesen megkenjük, besodorjuk, mint a bejglit. Mélyhűtőbe tesszük. Ha jó kifagyott, kb. 5 mm vastagra szeleteljük. A kis „csigákat” forró sütőben világosra sütjük. Vigyázni kell, mert gyorsan megéghet.
A kesudiót késsel durvára vágjuk, összekeverjük a tojásfehérjével, sóval, borssal ízesítjük . A kinyújtott tésztát megkenjük a tejjel elkevert tojássárgával. Felére rákenjük a kesu...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűA lisztet összekevertema sütőporral, hozzáadtam a sót, cukrot és a reszelt sajtot. Ráreszeltem a hideg vajat is és apránkét hozzáöntöttem a hideg vizet. Összegyúrtam és 1 órára hűt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA lisztbe elmorzsoljuk a vajat majd bele tesszük a sót, sajtot. A tejbe elkeverjük a szódabikarbónát és hozzáöntjük. Összegyúrjuk majd lisztezett deszkán rádolgozunk és kinyújtjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A lisztben elkeverjük a sütőport és a sót, majd az olaj és a víz hozzáadásával tésztát kapunk. Gombócra formázzuk, becsomagoljuk egy fóliába és addig pihentetjük, amíg elkészül...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű