menu

Családireceptkönyv.hu

Szilveszteri bólé receptje


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Alkoholmentes bólé

Hozzávalók: 2 liter Traubisoda, tetszés szerint déligyümölcs (narancs, mandarin, grapefruit, banán és/vagy citrom), tetszés szerint sima gyümölcs (alma, körte, barack és/vagy cseresznye/meggybefőtt), 1 üveg befőttlé, 5 dkg mazsola rumaroma

Elkészítés: A mazsolát átmossuk, majd vízbe tesszük, amibe előzőleg rumaromát kevertünk. Ebben áztatjuk 20 percig. Egy 5 literes edénybe vagy tálba beleöntjük a Traubisodát és a befőtt levét. A gyümölcsöket meghámozzuk, felvágjuk szeletekre, szétszedjük gerezdekre stb., a befőtt tartalmát is a finomsághoz adjuk. Legutoljára a mazsola marad, ezt is hozzákeverjük. Ha kész, betesszük a hűtőbe, lefedve, fél vagy egy napig érleljük.



Gyerekbólé

Hozzávalók: 1 ananászkonzerv, 1 üveg magozott meggybefőtt, 1 őszibarack befőtt, 1 narancs, 1 alma, 1 liter traubiszóda

Elkészítés: A gyümölcsöket feldaraboljuk és a befőttek levével együtt egy nagyobb üvegtálba rakjuk. Hűtőszekrényben lehűtjük. Fogyasztás előtt hozzáöntjük a traubit.



Bólé fehérborral

Hozzávalók: 1 ü. pezsgő, 1 ü. édes fehérbor, 1 doboz ananászkonzerv (darabolt), 1-2 mandarin, 20 dkg eper, 20 dkg málna

Elkészítés: 1 üveg pezsgőt 1 üveg édes fehérborral egy nagy üvegtálba öntünk majd teszünk hozzá 1 levétől lecsöpögtetett darabolt ananászkonzervet, 1-2 mandarint, 1 narancsot, 15-20 deka fagyasztott epret, 15-20 deka málnát. Majd jól lehűtjük és pezsgős poharakba kínáljuk.



Fűszeres bólé

Hozzávalók: 1 liter fehér bor, 1 liter vörös bor, 5 narancs (vagy más gyümölcs), 1-1 kanál rum, tripliszeg, meggylikőr, 1-1 kiskanál őrölt fahéj és szegfűszeg, 20 dkg cukor

Elkészítés: A gyümölcsöt felkarikázva a bólés tálba tesszük, hozzáadjuk a többi anyagot is és többször megkeverve 1 napig állni hagyjuk. Ha frissen fogyasztjuk akkor a gyümölccsel együtt is tálalhatjuk, de ha hosszabb időn át szeretnénk tárolni, akkor le kell szűrni.



Gyümölcsbólé

Hozzávalók: Bármilyen gyümölcs, Alma,Banán,Narancs,Mandarin,Szőlő,Kiwi, de bármilyen gyümölcs jó. Őszibaracklé annyi hogy ellepje a gyümölcsöt, 2-3 kanál méz kicsi citromlé vagy egy citrom leve

Elkészítés: A gyümölcsöket megpucolom összedarabolom egy tálba teszem majd ráöntöm az őszibaracklét beleteszem a citromlevét és a mézet óvatosan összekavarom beteszem hűtőbe ,hogy jobban összeérjenek az ízek és fogyasztható .Ilyenkor télen kiváló vitaminforrás és édesség helyet ezt nassoljuk nagyon fincsi a gyerekek imádni fogják. Mindig hűtőbe tároljuk mert megromolhat de aki nem szereti hidegen mielőtt enné vegye ki hamarabb a hűtőből és fogyassza szobahőmérsékleten.



 Szilveszteri bólé receptje

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Kurkumás, citromos forró mézital
Kurkumás, citromos forró mézital

A mézet és a kurkumát egy habverővel jól összekeverjük, és egy üvegbe téve tárolhatjuk. Ha a pasztát forró, de nem forrásban lévő vízhez keverjük és citrommal, frissen reszelt gyöm...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ice Tea
Ice Tea

Nagyot csalódtam, amikor kilenc évvel ezelőtt, Svájcban, belekortyoltam egy pohárba, amiben egy kívánatos, pirosas ital volt. Savanykás, fanyar, cseppet sem édes íze először meghök...

Elkészítési idő: 10 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas-joghurtos őszibarackturmix
Fahéjas-joghurtos őszibarackturmix

A hozzávalókat turmixgépben összeturmixoljuk. Pohárba töltjük, fahéjjal díszítjük (a szórás akkor mutat szépen, ha a pohár tetejéig ér a turmix).

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar FORRÓ CSOKOLÁDÉ
FORRÓ CSOKOLÁDÉ

A kakaóport, a keményítőt és a cukrot keverjük össze egy kis lábasban. Öntsük rá a tejet, keverjük össze, majd alacsony lángon kezdjük el melegíteni, közben folyamatosan keverge...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk