1,5 kg sertés dagadó
1 dl száraz fehér bor
4 db zsemle vagy kenyér
2 kis doboz májkrém
2 tojás
1 kisebb fej vöröshagyma
1 gerezd fokhagyma
2 ek olaj vagy 2dkg zsír (felolvasztva)
2 cs petrezselyemzöld
zsemlemorzsa
majoránna
kevés Delikát 8 ételízesítő
csipet csípős pirospaprika
1. Előkészítjük a tölteléket.
A hagymát kevés olajban megfonnyasztjuk.
2. A dagadót felszúrjuk, kívül-belül megsózzuk és félretesszük.
(Vásárláskor a hentest is megkérhetjük, hogy
szúrja fel a dagadót.)
3. A zsemléket sörbe áztatjuk, majd kicsavarjuk.
A megmaradt sört félretesszük.
4. fokhagymát fokhagymatörőn áttörjük, a
petrezselyemzöldet apróra vágjuk, majd a beáztatott
zsömlékhez keverjük. Beletesszük a tojásokat, ízlés szerint
majoránnát, csipetnyi borsot, sót adunk hozzá, és az összes ízesítőt!
5. Lassan összegyúrjuk. Ha a massza lágy lenne,
zsemlemorzsát adunk hozzá.
6. Az így elkészített tölteléket a dagadóba töltjük.
7. A nyílást hurkapálcával vagy hústűvel lezárjuk.
8. Olvasztott zsírral leöntve és a fehérbort aláöntve,
közepesen meleg sütőbe helyezzük, duplán letakart fóliával.
Kb 1,5 - 2 óra múlva a fóliát levesszük.
9. A saját zsírjával történő locsolgatás mellett pirosra sütjük
10. sült tepsis burgonyával, savanyúsággal tálaljuk.
1. A cserépedényt legalább egy órára hideg vízbe be kell áztatni. 2. A tejszínt, kechapot összekeverem és beleszórom a kétféle lereszelt sajtot. Lazán összekeverem. 3. A cs...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA kockára vágott húsos szalonnát zsírjára sütjük. Hozzáadjuk a felaprított vöröshagymát, és üvegesre pirítjuk, majd hozzáadjuk a felkockázott sertéshúst, és fehéredésig pirítjuk. L...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tejet egy tálba öntjük. A fokhagymát lereszeljük és elkeverjük a tejben. A karajszeleteket kicsit kiklopfoljuk, megsózzuk, majd a fokhagymás tejbe tesszük puhulni. Folpackkal le...
Elkészítési idő: 1 nap Nehézség: Közepes