- 500 gr rétestészta
- 600 gr túró
- 5 dl víz
- 2 kk só
- 1 ek margarin
- 1 sütőpor
- 0,4 dl olaj
- 3 ek tej
Egy kisebb edénybe öntsd 5 dl vizet, tegyél bele 2 kk sót és 1 ek maragint, és forrald fel. Amikor felforrt, vedd le a tűzről, és hagyd kihűlni. Miután kihűlt, keverj hozzá 1 zacskó sütőport. Egy kerek formát kenj meg pici olajjal, majd helyezz rá 2 réteslapot. Ezután három réteslapot kicsit gyűrj össze, és tedd őket az alsó 2 réteslapra. Locsold meg a vizes keverék 1/3-ával. Erre morzsold rá a túró felét (ha a túró nem elég sós, érdemes megsózni). Erre megint három összegyűrt réteslap kerül, erre a vizes keverék második harmada. Erre a túró másik fele. Erre ismét három összegyűrt réteslap jön. Meglocsolod a vizes keverék utolsó harmadával, és befeded az egészet 2 réteslappal, aminek a széleit vissza kell hajtani, hogy szép pite formát kapj.Végső lépésként keverd össze a 0,4 dl olajat a 3 ek tejjel, és ezzel a keverékkel kend meg a burek tetejét. 200 C-on süsd, amíg szép aranybarnára nem sül.
Ez egy bevezetö videó a Túrós burekról ( Videó )
Burek. Legendás. Millió egy változata van: pizzás, darált músos, sajtos-gombás, almás, meggyes, de nekem a csúcsok csúcsa, az a túrós burek. Szinte mindíg azt eszem. Egy jó nagy pohár joghurttal. Burekot enni mindíg jó: emlékszem, gyakran, amikor Újvidéken töltöttük a hétvégét a nagyszüleimnél, tata csak elugrott a közeli pékségbe, és hozzott mindenkinek egy-egy túrós burekot, és már mosolygósan indult a reggel! De burekot hajnalban is jó ám enni, a barátokkal, álmosan, egy átmulatott éjszaka után, hála a szorgos pékeknek, akik hajnalban is nyitva tartanak, hiszen akkor sül a friss kenyér, aminek az illata úgy átmelegíti az ember lelkét, mint a legmelegebb paplan:)
Burek. Legendás. De hogy lehet otthon elkészíteni, hogy ugyanolyan finom legyen, mintha most hoztuk volna a pékségből? Elárulom Nektek:)És még ráadásul pofon egyszerű is! Lássuk!
Spenotos töltelék A vöröshagymát étolajon megpiritjuk és hozzáadjuk a megtisztitott friss spenotot majd az apróra vágott fokhagymát és folyamatosan kevergetjük ameddig össze esik...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tésztának felrakom a vizet főni sóval. Míg felfő a tészta a virslit felkarikázom. A forrásban lévő vízbe belerakom a tésztát (elkeverem, le ne tapadjon), majd a virslikarikákat....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta hozzávalóit összekeverem és elősütöm 15 percig, majd rárakom a feltéteket és mehet vissza a sütőbe 15-20 percre.
Elkészítési idő: 40perc Nehézség: KönnyűKapcsold be a sütőt 180 fokra. Ha nem szilikonos formát használsz, béleld ki sütőpapírral az edényedet. Az útifűmaghéjra öntsd rá a vizet és tedd félre. 10-15 percen belül a v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű