menu

Családireceptkönyv.hu

Túrós rakott palacsinta


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A palacsintákhoz : 2 db tojás, 20 dkg liszt, 3 dl tej, 2 dl víz, 1 ek kristálycukor, 1 csipet só, 0,75 dl olaj

A töltelékhez : 50 dkg tehéntúró , 20 dkg porcukor, 6 evőkanál vaj, 4 db tojás, 1 db citrom reszelt héja, 5 dkg mazsola , 1 ek rum

Az öntethez: 2 db tojás, 6 dkg porcukor, 1 cs vaníliás cukor , 2 dl tej

A sütőedény kikenéséhez: 2 dkg vaj

Elkészítés:


Elkészítés :

A palacsinta hozzávalóit keverjük csomómentesre úgy, hogy az olajat a végén tegyük bele. Hagyjuk addig pihenni míg a tölteléket és az öntetet elkészítjük.

Készítsük el a tölteléket : a túrót törjük össze, és adjuk hozzá a reszelt citromhájat. A tojássárgájákat keverjük ki a porcukorral, és a puha vajjal. A tojásfehérjéket verjük kemény habbá. A mazsolát locsoljuk meg a rummal.

A túróhoz adjuk hozzá a tojássárgás keveréket, a mazsolát, majd óvatosan a felvert fehérjét.

Az öntethez a tojást kikeverjük a porcukorral és a vaníliás cukorral, valamint a tejjel.

Süssük ki a palacsintákat. A palacsintasütőnk méretétől függően 10 – 12 db lesz belőle. Ha jó teflonos palacsintasütőnk van akkor csak az első sütésénél kell olajozni, utána már nem.

Egy 20 * 30 cm-es ovális formájú kerámia sütőtálat 2 dkg vajjal kikentem. A palacsintákat bőven betöltöttem a túrótöltelékkel, félbevágtam őket, és a vágott felükkel félig elcsúsztatva egymásra tettem őket. Sütés előtt az öntettel jól meglocsoltam, és előmelegített sütőben 200 fokon kb. 25 perc alatt készre sütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Megjegyzés : a töltelék elkészíthető 25 dkg túróval is ( ebben az esetben az esetben 10 dkg porcukorral, 3 evőkanál vajjal, és 2 db tojással ), így is tökéletesen finom, és spórolni is lehet vele. De ha valaki jó sok töltelékkel szereti a palacsintát akkor a receptben szereplő 50 dkg túróval készítse.

Túrós rakott palacsinta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Gyurkó
SZILVÁSGOMBÓC
SZILVÁSGOMBÓC

A burgonyát héjában megfőzzük, leszűröm, meghámozom, és még melegen áttöröm. Egy tálcára terítve hagyom kihűlni. Egy keverőtálban összegyúrom a liszttel, tojással, zsírral és a sóv...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kelesztés nélkül
Szénhidrátcsökkentett, gluténmentes kelesztés nélkül

Mérjük ki egy edénybe (a liszt kivételével) a hozzávalókat, kézi habverővel jól keverjük el, majd adjuk hozzá a lisztet és gyúrjuk össze. Pihentessük 10 percig. Addig béleljü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anita
Brokkoli bolognese
Brokkoli bolognese

A tésztát és a brokkolit készre főzzük, majd leszűrjük őket. A tésztát egy tálba öntjük, a brokkolit apróra vágjuk, és a tésztához adjuk. A bolognai alapport összekeverjük a 4 dl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bolognai Spagetti
Bolognai Spagetti

A

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk