50 dkg finomliszt
2.5 dkg élesztő
2.5 dl tej
1 ek cukor
1 dl napraforgó olaj
1 tk só
1 ek sertészsír (a tepsi kikenéséhez)
Az összeállításhoz és a tetejére
200 g virsli
10 dkg sajt (reszelt)
1 db tojássárgája
Az élesztőt felfuttatjuk a langyos tejben a cukorral. Egy edénybe szitáljuk a lisztet, és hozzáöntjük a felfuttatott élesztőt, a sót, az olajat. Alaposan kidagasztjuk.
Meleg helyen 1 óra alatt duplájára kelesztjük.
Egy zsírral kikent tepsiben szétnyomkodjuk a megkelt tésztát.
Egy késsel, hosszanti irányban végig vágjuk a tésztát, de a végeinél kb. 2 cm-re meghagyjuk a széleket. Ezután a virsliket beszövögetjük a tészta csíkok közé.
A tepsiben még 30 percet kelesztjük.
Megkenjük egy tojás sárgájával, és megszórjuk reszelt sajttal.
Előmelegített sütőben megsütjük.
Összegyur,betölt,süt
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A liszt és a vaj/margarin összemorzsolása 2. Tésztát bedagasztása 3. Tészta érés: 30 perc 4. Tészta nyújtása, tetszőleges díszítése, pl. csíkozás, rácsozás, majd a pogácsák k...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Közepes1. Egy tálban a lisztet, a sót és a Ramát összemorzsoljuk. 2. A közepébe beletesszük a tojások sárgáját, a tejfölt, és rámorzsoljuk az élesztőt is. 3. A tésztát ezután összegyúrj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálban összekeverjük a lisztet, a sütőport és a fűszereket. Külön keverjük egymáshoz a tojást, az olajat és a tejet. A folyékony összetevőket hozzáöntjük a szilárdakhoz, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű