menu

Családireceptkönyv.hu

Tojástekercs


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


• 8 db tojás
• 3 ek tejföl
• 3 ek finomliszt
• ½ cs petrezselyem
• ½ kk ételízesítő por
• ½ mk őrölt bors
• 2 ek olaj
• 20 dkg füstölt sajt (lehet sima is)
• 20 szelet selyemsonka

Elkészítés:


• A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük.
• Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd forró sütőben (180 fok) kb 10 percig sütjük.
• Ha megsült, kivesszük a tepsiből, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. Óvatosan elválasztjuk a fóliától és hosszában feltekerjük.
• Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon benne.
• Hűtőben lehűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük

Tojástekercs

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Orosz hússaláta (csirkemaradékból)
Orosz hússaláta (csirkemaradékból)

A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sacko
Snidlinges-vízitormás tojáskrém
Snidlinges-vízitormás tojáskrém

A tojásokat 10 percig főzzük, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot, átnyomott fokhagymát, sót, borsot és majonézt. A krémet kikeverjük majd meghintjük...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Őszibarack paradicsom bazsalikom saláta
Őszibarack paradicsom bazsalikom saláta

Az őszibarackokat kimagozzuk, a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk és hozzáadjuk a barackokhoz. Egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a fokhagym...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ildikó
Diplomatatorta sütés nélkül
Diplomatatorta sütés nélkül

A zselatint másfél dl vízben beáztatjuk. A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az aro...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk