• 8 db tojás
• 3 ek tejföl
• 3 ek finomliszt
• ½ cs petrezselyem
• ½ kk ételízesítő por
• ½ mk őrölt bors
• 2 ek olaj
• 20 dkg füstölt sajt (lehet sima is)
• 20 szelet selyemsonka
• A tojásokat a tejföllel, a liszttel, a petrezselyemmel, ételízesítővel, borssal habosra keverjük.
• Egy nagy tepsit sütőpapírral kibélelünk, olajjal megkenjük. Beleöntjük a masszát, majd forró sütőben (180 fok) kb 10 percig sütjük.
• Ha megsült, kivesszük a tepsiből, rászórjuk a reszelt sajtot, majd a sonkaszeleteket ráfektetjük. Óvatosan elválasztjuk a fóliától és hosszában feltekerjük.
• Gyorsan dolgozzunk vele, hogy a sajt elolvadjon benne.
• Hűtőben lehűtjük, pár óra elteltével szeletelhetjük
A hozzávalókat apró darabkákra felkockázzuk. A tejfölt a majonézzel, sóval és a borssal elkeverjük. Egy kevés fehérborecettel és porcukorral ízesítjük. Egy tálban összekeverjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojásokat 10 percig főzzük, majd nagylyukú reszelőn lereszeljük. Ehhez hozzáadjuk a krémsajtot, átnyomott fokhagymát, sót, borsot és majonézt. A krémet kikeverjük majd meghintjük...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz őszibarackokat kimagozzuk, a paradicsommal együtt kockákra vágjuk. A bazsalikomot is felaprítjuk és hozzáadjuk a barackokhoz. Egy kis tálkában elkészítjük az öntetet: a fokhagym...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zselatint másfél dl vízben beáztatjuk. A tojás sárgákat, cukrot, lisztet, lassan adagolva hozzá a tejet, folyamatosan keverve megfőzzük, langyosra hűtjük, majd hozzáadjuk az aro...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes