menu

Családireceptkönyv.hu

Pizza tészta 2


Írta:

Elk. idő: 90
Adag: 4 fő
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


40 dkg búza-rétesliszt (BFF 55)
5 dkg élesztő (friss)
1 csapott mokkáskanál só
1 csapott mokkáskanál kristálycukor
2 evőkanál étolaj
2 dl víz

Elkészítés:


Minden alapanyagot előkészítünk egy tálba a víz kivételével. Készítsünk a kezünk ügyébe a langyos vizet is. A tésztához csak annyi vizet adjunk hogy a tészta összeálljon. Az élesztőt nem kell tejben felfuttatni csak belemorzsolni a tálba.
2
A tésztát kb. fél órán keresztül hagyjuk pihenni, ezalatt picit megkel. Amíg kel a tészta előkészíthetjük a szükséges alapanyagokat a feltéthez, sajt, ketchup, sonka, gomba, kukorica, ki hogyan szereti.
3
Én a tésztát ketté osztottam, elnyújtottam és két kisebb kiolajozott tepsibe helyeztem. Ráraktam a feltétet és kb. 190 C fokra előmelegített sütőben 15 perc alatt megsütöttem.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Tésztafélék,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
599. Kovászos lángos
599. Kovászos lángos

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar Rókagomba  provancei
Rókagomba provancei

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
Sajtszószos gnocchi
Sajtszószos gnocchi

elkészítés A vízet egy nagyobb edényben feltesszük főni pici sóval, olajjal. Ha felfőtt, a tésztát beletesszük, néhányszor megkavarjuk, hogy a gnocchi ne tapadjon az edény a...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Katalin
Sztrapacska pirítva
Sztrapacska pirítva

A krumplit lereszeljük, hozzáadjuk a sót, 5 púpos ek réteslisztet és annyi simalisztet, amennyit felvesz, hogy masszív tésztát kapjunk. Lobogó sós vízbe szaggatjuk a masszát. Ha k...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk