22,5 dkg liszt
12,5 " kakaó
1 teáskanál szódabikarbóna + 1/2 tk.sütőpor
12,5 dkg porcukor
12,5 dkg vaj
1 tojás
A krémhez:
5 dkg vaj
25 dkg porcukor
1 vaníliás cukor
4 evőkanál tejszín
A krémhez valókat jól össze dolgozzuk, és a hűtőbe tesszük.
A keksz hozzávalóit egyneműmé dolgozzuk, és kicsit pihenni hagyjuk.
Nem túl vékonyra nyújtjuk, kb. 5 cm-es pogácsa szaggatóval kiszúrjuk, minden második tetejét egy mintával megnyomjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe téve, 160 C fokos sütőben kb. 7-8 percig sütjük. Ha kihűlt a krémmel összeragasztjuk a kekszeket.
A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Egy közepes tepsit (kb 28*35 cm) sütőpapírral bélelünk. A tojásfehérjéket a cukorral kemény habbá felverjük, majd belekeverjük az olajat. A lisz...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű• A tésztához a lisztet és a porcukrot gyúródeszkára szitáltam, hozzádaraboltam és elmorzsoltam benne a vajat. • Hozzáadtam a tojássárgáját is, és gyors mozdulatokkal egynemű tész...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA késes robotba beleteszem a lisztet, kisebb darabokra vágott hideg vajat, cukrot, majd pár másodpercig nyomom a gombot, míg morzsásra kavarja. Ekkor hozzáadom a tojássárgáját, és...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű