1 kg burgonya
só
3-4 babérlevél
10 dkg vaj
1 deci tejföl
1 nagy csokor petrezselyemzőld
A húsgombóc hozzávalói
50 dkg darált hús
2 gerezd fokhagyma
kevés majoránna
őrőlt bors
só
pirospaprika
olaj a kisütéshez
A burgonyát annyi sós vízben teszem fel hogy ellepje, hozzáadom a babérlevelet is majd puhára főzöm .
A petrezselymet már előzőleg megmostam ,amikor leszedtem .
Forró vízbe beledobom egy pillanatra és utána jeges hideg vízzel sokkolom és így megtartja a zöld színét .
A burgonya megfőtt ,a petrezselymet hozzáadom ,a babérleveleket eltávolítom , majd a petrezselymes burgonyát összeturmixolom, a margarinnal és a tejföllel.
Kapok egy finom sűrű masszát ez lesz a főzelék .
A húsgombócok hozzávalóit összedolgozom ,golyókat készítek és forró olajban kisütöm .
Ez a főzelék furcsán hangzik ,de ajánlom
elkészítésre, mert nagyon finom .
Konyhamánia Edit módra oldalról
Lencsét áztat 6-8 órát, levét kiönt Hagyma kocka lencsével összekever, vízzel felönt Bele a szeletelt füstölt húsok, só, bors, babérlevél Közepes lángon 30-40 perc alatt puhára...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA káposztát külső leveleitől megtisztítjuk és metéltre vágjuk, megmossuk. Az apróra vágott vöröshagymát olajon megpirítjuk, rátesszük a káposztát, felöntjük annyi vízzel, amenny...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: KönnyűA pürésített spenótot kb 3 dl vízben ,sóval, fokhagymával főzöm kb 15 percig, kicsit összébb esik ez alatt. A kenyeret tejbe beáztatom-előtte aprókra szaggatom- lepje el a tej,maj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű