menu

Családireceptkönyv.hu

Mustár


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


100 g bio mustármag (mindegy, hogy sárga vagy sötét)
100 g fehérborecet (dióval ízesített a legjobb, de ha nincs jó másik is kivéve a citrom, nekem az túl savanyú)
100 g olívaolaj
2 gerezd fokhagyma összenyomva
só ízlés szerint
friss tárkony (ha nincs, akkor jó a szárított is)
2 kávéskanál fűszerkeverék: legjobb a friss: bazsalikom, oregánó, gyömbér (nagyon pici) vagy kakukkfű… amelyik tetszik
100 g víz (1 dl)
2 kávéskanál méz, ha édesebben szereted, akkor lehet több is.

Elkészítés:


A mustármagot finomra kell darálni (kb 2 percig).
Aztán az egészet összeturmixolni.
Ha túl csípősnek találod, akkor a gázon meg lehet melegíteni.
Közepes lángon időnként megkeverve kb 10-15 percig lehet forralni.
Először kóstold meg nyersen. Minél tovább melegíted, annál jobban elmegy az ereje, de a vitaminok is távoznak belőle.

Trükkök, tippek, praktikák:


http://antalvali.com/boszorkanykonyha/eheto/martasok-szoszok/hazi-mustar.html

Mustár

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Szószok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Erika
Sajtszósz
Sajtszósz

A főzőtejszínt egy edénybe öntjük és felmelegítjük, beletesszük a vajat és a reszelt parmezánt, folyamatosan kavargatjuk. Lassú tűzön addig főzzük, amíg a sajt megolvad, majd félre...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Hamburger szósz
Hamburger szósz

A lilahagymát és a csemegeuborkát a lehető legkisebb kockákra vágjuk. A ketchupot, a majonézt és a mustárt kikeverjük. Sózzuk, borsozzuk, ízlés szerint a cukorral édesítjük. Hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Sándorné
Sajtszósz nachozhoz
Sajtszósz nachozhoz

Tegyük a vajat és a lisztet egy edénybe. Keverjük össze, majd melegítsük fel, amíg buborékos és habos nem lesz. Ha kész, akkor folytassuk még 1 percig. Adjuk hozzá a tejet, majd v...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Nikolett
hollandi mártás
hollandi mártás

A vajat megolvasztjuk, és félretesszük, hogy egy kicsit hűljön. A tojássárgákhoz hozzáadunk egy kanál hideg vizet, és gépi habverővel habosra keverjük. Akkor jó, ha buboré...

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk