- 6-7 szem közepes alma – ez kb. 45 dkg
- 10 dkg szezámpehely vagy apró szemű szezámmag
- 1 ek kókuszzsír
- 2 ek eritrit
- 4 zacskó Oetker zselatinlap (24 lap)
6-7 szem közepes alma – ez kb. 45 dkg – Hámozzunk meg és vágjuk vékony lapokra, majd locsoljuk meg egy egész citrom levével.
10 dkg szezámpehely vagy apró szemű szezámmag. Érdemes szezámpelyhet beszerezni, mert a textúrája a süteményben sokkal selymesebb lesz. A szezámpelyhet 1 evőkanál kókuszzsíron világosra pirítsuk meg, majd adjunk hozzá 2 evőkanál eritritet. Béleljünk ki fóliával egy mély formát és egyengessük el benne a pirított édes szezám keveréket.
A citromos cikkekre vágott almát terítsük szét a szezámos alapon.
4 zacskó Oetker zselatinlapot haszáljunk (24 lap) – szándékosan nagy mennyiség, mely pótolható étkezési zselatinnal, és gondolom sokkal gazdaságosabb is. (A zselatin fogyasztásának nagy jelentősége van!) – A zselatinlapokat az előírás szerint használjuk – hideg vízben áztatás, forró vízben feloldás + ízlés szerint eritrit 3-4 ek.
A szezám-almás alapra szórjunk kandírozott narancshéjat, mint ahogy én tettem, vagy pikánsabbá tehetjük a sütit mézeskalács fűszerkeverékkel is.
Legvégül a zselatint öntsük rá a süteményre és hagyjuk, hogy megdermedjen. A folyékony zselatin átjárja a “tésztát”. Lehűtve különösen finom!
Amikor kész, akkor ügyesen emeljük ki a fóliával együtt a formából a süteményt és ízlés szerint vágjuk fel.
http://paleovital.hu/?p=28775
1. 0,5 dl habtejszínt felmelegítesz állandó keverés közben, beletördelsz 20 dkg étcsokit. 2. Ha a csoki felolvadt és rottyan egyet a tejszín, leveszed és kihűtöd, majd beteszed...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűBéleljünk ki sütőpapírral, vajazzuk és lisztezzük ki egy 30 x 48 cm-es tepsit. Melegítsük elő a sütőt 175°C-ra. Tészta Keverjük össze a lisztet, 15 dkg kristálycukrot, a sütőpo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük ki a vajat a cukorral, majd morzsoljuk el a sütőporral elkevert liszttel. A tojásokat keverjük habosra a tejjel (a legjobb a robotgép habverőjével), majd adjuk a lisztes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször is melegítsd be a sütőt 180 fokra, nem kell légkeverésre. Verd fel a tojásfehérjéket egy kevés sóval, amíg egészen kemény habot nem kapsz. Add hozzá a cukrot, kisebb, 1-2...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes