menu

Családireceptkönyv.hu

Apró zserbó


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 8 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához:
30 dkg liszt
1 csipet só
15 dkg porcukor
1 tasak vaníliás cukor
20 dkg margarin
Töltelékhez:
7 dkg darált dió
2 púpos ek Extra Jam (sárgabaracklekvár)
Tetejére:
5 dkg étcsokoládé
1 tk olaj

Elkészítés:


A lisztet egy tálba szitáljuk, majd elkeverjük benne a sót, a porcukrot, a vaníliás cukrot és hozzáadjuk a margarint. Gyors mozdulatokkal összedolgozzuk. Ha összeállt a tészta, egy folpackba csomagolva a hűtőbe rakjuk 1 órára.
A darált diót összeforgatjuk a lekvárral. Egy egész nagy sütőlapot sütőpapírral borítunk. A tésztát kivesszük a hűtőből, majd diónyi golyókat formázunk, két tenyerünk között kicsit ellapítjuk, majd egy dinnyevágó hátoldalával kis mélyedést készítünk rajtuk. (Ha nincs ilyen eszközünk, akkor egyszerűen az ujjunkkal nyomjunk bele egy szélesebb lyukat.)
Helyezzük az előkészített sütőlapra egymástól egy kicsit távolabb, mert sütés közben terülnek. Majd a lyukakat megtöltjük a diós töltelékkel. Nekem kb. 1 csapott kávéskanálnyi jutott minden egyes sütibe. Előmelegített sütőben 180 fokon kb. 8-10 perc alatt megsütjük.
Ha már látjuk, hogy kezd barnulni a tészta széle, azonnal vegyük ki. Hagyjuk kihűlni.
A csokoládét az olajjal víz felett felolvasztjuk, majd a kihűlt sütemények tetejét becsíkozzuk vele.

Trükkök, tippek, praktikák:


Végtelenül egyszerű és mégis nagyon finom aprósüti, ami hamar elfogy. A tésztával könnyű dolgozni, még tojás sem kell bele. A margarintól könnyen összeáll és sütőpor nélkül készül. A sütési idő természetesen a sütőktől függ, érdemes figyelni közben a süteményeket.
30 db sütemény lett ebből az adag tésztából.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Sütemények, édességek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Tünde
Almarózsás pite
Almarózsás pite

Keverjük össze a vajat a cukorral, vaníliás cukorral és a narancshéjjal. Adjuk hozzá a tojást és mandulát. Szitáljuk bele a lisztet, gyúrjuk lágy tésztává. Nyomkodjuk a tésztát...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anna
Karácsonyfa kalács
Karácsonyfa kalács

A lisztet elkeverjük a cukorral és az élesztővel. Közepébe lyukat készítünk, amibe beleöntjük a felolvasztott és kihűtött vajat, a tejet és a felvert tojásokat. A tésztát jól kido...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Csokoládés zabkeksz
Csokoládés zabkeksz

Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. A zablisztet keverjük el a zabpehellyel, a fahéjjal, a szódabikarbónával és a sóval. A vajat a mézet és a csokoládét megolvasztjuk majd összekev...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Diplomatapuding
Diplomatapuding

1. A pudingot az utasításnak megfelelően fél liter tejjel, 3-4 evőkanál cukorral megfőzzük. Ha kész, hűlni hagyjuk, néha megkeverjük, nehogy bebőrösödjön. 2. Eközben melegedni...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add border_color Új recept favorite Kedvenc receptek person Belépés favorite Belépés favorite ASZF thumb_up Facebook oldalunk