Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.
A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd lepényeket formálunk, megszórjuk liszttel. Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.
A voroshagymat vekony szeletekre vagjuk, es 1 ek olivaolajon aranyszinure piritjuk, egy lehelletnyi sot is szorunk ra mig dinsztelodik. Ha elkeszult, felre tesszuk . Az ujhagyma...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesAz élesztőt a vízben a cukorral felfuttatjuk, a hozzá valókat összegyúrjuk. Én kézzel dagasztottam 10 percig. Egy 20 cm átmérőjű jénait kibéleltem sütőpapírral, és a tésztát be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA joghurtot egy tálba tesszük, majd beleszórjuk az összes többi hozzávalót a fűszerkeveréket kivéve. Lágy tésztát gyúrunk belőle, és letakarva állni hagyjuk, míg a kétszeresére nem...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű