menu

Családireceptkönyv.hu

Bodag - Cigánykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.

Elkészítés:


A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd lepényeket formálunk, megszórjuk liszttel.  Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.

Bodag - Cigánykenyér

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Kriszta
Hagymás kenyér (Matyi Éva)
Hagymás kenyér (Matyi Éva)

A voroshagymat vekony szeletekre vagjuk, es 1 ek olivaolajon aranyszinure piritjuk, egy lehelletnyi sot is szorunk ra mig dinsztelodik. Ha elkeszult, felre tesszuk . Az ujhagyma...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Házi kenyér
Házi kenyér

Az élesztőt a vízben a cukorral felfuttatjuk, a hozzá valókat összegyúrjuk. Én kézzel dagasztottam 10 percig. Egy 20 cm átmérőjű jénait kibéleltem sütőpapírral, és a tésztát be...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kenyér dagasztás nélkül (Rupáner)
Kenyér dagasztás nélkül (Rupáner)

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Kriszta
Grillezett lepénykenyér (Sóbors)
Grillezett lepénykenyér (Sóbors)

A joghurtot egy tálba tesszük, majd beleszórjuk az összes többi hozzávalót a fűszerkeveréket kivéve. Lágy tésztát gyúrunk belőle, és letakarva állni hagyjuk, míg a kétszeresére nem...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk