menu

Családireceptkönyv.hu

Bodag - Cigánykenyér


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók:
- 50 dkg liszt,
- 4-5 evőkanál libazsír,
- 1 ek szódabikarbóna vagy sütőpor,
- 1 ek só,
- 3 dl langyos víz.

Elkészítés:


A lisztet összeszitálom a szódabikarbónával. Hozzáadom a sót és a zsiradékot, majd annyi langyos vizet, hogy megfelelő állagú tésztát kapjunk.
Picit pihentetjük, majd lepényeket formálunk, megszórjuk liszttel.  Én a ’ tepsi hátán’ sütőm, de platnin az igazi.

People

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Kenyerek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Anikó
Kenyér
Kenyér

A száraz anyagokat összekeverni.Hozzá a víz.Géppel 5 perc dagasztás.Fóliával letakarni,12-13 órát a pulton hagyni.Szinte teljesen folyós.Lisztezett deszkára önteni,nem kell gyúrni,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
Avatar
Írta: Kriszta
Gyökérkenyér hagymás
Gyökérkenyér hagymás

Mondjuk este 10 órakor érdemes bekészíteni a kovászt. Ez attól függ, hogy milyen korán tudunk, vagy akarunk reggel a kenyérsütéshez hozzákezdeni. A kelesztéshez 10-11 óra szükséges...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Kenyér
Kenyér

Az elkészítés pofonegyszerű: fogom a dagasztótálat, belemérem a lisztet, sót, olajat, burgonyapelyhet, aszkorbinsavat, belemorzsolom az élesztőt, belelöttyintem a vizet, és hagyom...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós
Bögrés, dagasztás nélküli fehér kenyér – ropogós

1. A hozzávalókat kimérjük egy tálba. 2. Nagyjából az egészet összekeverjük egy villa segítségével. 3. Ezután összegyúrjuk. Nem kell tökéletesnek lennie, ez egy kétperces mutatvá...

Elkészítési idő: Fél nap
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk