500 g gomba, 100 g reszelt sajt, 1 csomó zöldpetrezselyem, 1 fej apróra vágott vöröshagyma, 2 tojás, bors, só, olaj.
A ledarált tönköket olajon, hagymával, vágott zöldpetrezselyemmel, borssal, sóval megpároljuk, míg a leve elfő, és egy kicsit megpirul. A tűzről levéve 1 nyers és egy apróra vágott főtt tojást keverünk hozzá. A gombakalapokat a lemezeikkel felfelé tűzálló tálba tesszük, ráhalmozzuk a tölteléket, megszórjuk reszelt sajttal, és előmelegített sütőben mérsékelten megsütjük. Petrezselymes rizzsel vagy burgonyapürével tálaljuk.
Keverjük össze a túrót a tojás sárgájával és a zabkorpával, keverjünk hozzá ízlés szerint eritritolt, majd jól dolgozzuk össze az egészet. Verjük kemény habbá a tojások fehérjét, m...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűA padlizsánt mossuk, szárazra töröljük, majd elfelezzük. A vágott felülettel lefelé egy tepsibe rakjuk. Előmelegített sütőbe toljuk, és megsütjük. A sütőből k...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA padlizsánokat hosszanti irányban kb. fél cm vastagra felszeleteljük, sós olivaolajjal megkenjük. A szeletelt padlizsánok felére vékonyra szeletelt mozzarella sajtot, bazslikomle...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy lábasban olajat hevítünk, hozzáadjuk a fűszereket: kurkuma, gyömbér, római kömény, szegfűbors, koriander, fahéj. Kavargatni kezdjük, pár percig pirítjuk. Ekkor jöhet bele a r...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű