250 ml natúr joghurt
fél bögre olaj, vagy olvasztott vaj
10 g porélesztő
1 teáskanál só
1 evőkanál cukor
3 bögre liszt
a töltelék bármi lehet
A joghurtot elkeverjük az olajjal, vagy az olvasztott, de kihűtött vajjal. Hozzáadjuk a sót, a cukrot és beleszitáljuk a lisztet, majd az élesztőt. Meggyúrjuk a tésztát, letakarjuk és meleg helyen pihentetjük félórán át. A tészta remek állagú lesz. A pihentetés után tetszés szerint kinyújtjuk és megtöltjük. 200 fokos sütőben aranybarnára sütjük.
A “Pooh” tésztából szinte akármit elkészíthetsz, lehet belőle pizza, töltött palacsinta, briós. A tésztába tehetsz vaníliát, kicsivel több cukrot, tetszés szerint variálhatod attól függően, hogy sós, vagy édes tésztát akarsz. Ha olaj helyett olvasztott vajjal készíted, még lágyabb állagú lesz.
A kiméréshez 250 ml-s bögrét használunk. A tészta nem fog megnőni a félóra pihentetés alatt, majd sütés közben nő meg.
A diót daráld meg, az almát hámozd meg, magozd ki, és nagy lyukú reszelőn reszeld le. A tojásokat válaszd ketté. Egy tálban keverd habosra a vajat, a cukrot és a tojások sárgáját,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét a kristálycukorral habbá verjük, majd félre tesszük. A puha vajat a porcukorral 15 percig keverjük, majd beleöntünk 3 tojássárgáját és 10 percig tovább keverjük, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLisztet,sót összekeverni,tojás sárgát belekeverni,élesztőt is és végül a vajat.Az élesztőt nem futattam fel.Ha kell esetleg liszt vagy tej,akkor pótolni.Keleszteni kell langyos hel...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes