1 csomag tészta
2 csirkemell
2 dl tejföl
20 dkg reszelt sajt
6 gerezd fokhagyma
bazsalikom
só, bors
olaj
Elkészítése:
A tésztát sós vízben megfőzzük. A húst nagyobb darabokra vágjuk, kevés olajban pirítani kezdjük. Fűszerezzük és hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, minden oldalát megpirítjuk. A tésztát leszűrjük, kiolajozott hőálló edénybe tesszük. A tejfölbe keverjük a bazsalikomot és a reszelt sajt negyedét, majd a tésztához adjuk. A tetejére szórjuk a maradék sajtot. A megsült húsokat a tésztába nyomkodjuk, egymástól kis távolságra. 180 fokos sütőben nagyjából 20 perc alatt megsütjük. Mikor a sajt ráolvadt, már tálalhatjuk is.
Mutatós finomság a hétköznapokra! Az olvadozó sajt és a fokhagymás csirke ellenállhatatlan!
A csicseriborsót előző este megmostam és beáztattam. 1. Másnap leöntöttem róla az áztatóvizet és feltettem főni. 2. A paprikát megmostam, megtisztítottam, és két félbe vágva megs...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kétféle hagymát és a répát megpucoljuk, apróra daraboljuk, majd olívaolajon megdinszteljük. Hozzáadjuk a darált húst, és fehéredésig pirítjuk. Beletesszük a paradicsomot, felöntj...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA megtisztított és a nem túl vékonyra illetve kicsire felvágott zöldségekre rászórjuk a fűszereket, megöntözzük olívaolajjal és ebben a pácban hagyjuk legalább 1 órát. Sütőpapír...
Elkészítési idő: 60 perc Nehézség: Könnyű