Hozzávalók:
25 dkg cukkini
200 ml kókusztejszín
2 evőkanál kókuszzsír
2 evőkanál útifűmaghéj
1 evőkanál almaecet
1 evőkanál citromlé
só ízlés szerint
1. Hámozd meg a cukkinit és párold puhára.
2. Tedd a párolt cukkini darabokat és az összes hozzávalóz egy mixerbe és turmixold simára.
3. Simítsd folpackkal bélelt formába a cukkinis krémet, majd tedd fél napra a hűtőszekrénybe.
Ötletek:
Keverhetsz hozzá zöld fűszernövényeket, fekete, vagy színes borsot.
Ha nincs útifűmaghéjad, készítheted zselatinból is.
A zselatin, vagy útifűmaghéj adagjának emelésével keményebb, reszelhető állagot érsz el.
Az elkészült sajtot teheted salátába, pizzára, melegszendvicsre olvasztva, de magában is fogyaszthatod!
A sütőt bekapcsolom 200 fokra. A paradicsomokat kb. fél cm-es szeletekre vágom. Egy tepsibe sütőpapírt helyezek, belerakom a paradicsomokat. A fokhagymát megtöröm, a pépet elkenem...
Elkészítési idő: 10 perc+sütés Nehézség: KönnyűA paprikákat felszeleteljük. A hagymát felszeleteljük, a fokhagymát felaprítjuk, megdinszteljük. Sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a paprikát. A paradicsomot felvágjuk, betesszük a se...
Elkészítési idő: 40 perc Nehézség: KönnyűWokban megmelegítjük a szezámolajat, majd megpirítjuk benne a vékonyra szeletelt hagymát, vékony csíkokra vágott céklát. Addig pirítjuk, amíg a cékla félpuha nem lesz, majd jöhet a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A kelkáposztaleveleket késsel kockázzuk fel, majd tegyük késes aprítóba. Daráljuk finomra a kenyérbéllel együtt. Keverjük hozzá a tojást, a reszelt sajtot. Gyúrjuk össze a massz...
Elkészítési idő: 30 PERC + SÜTÉS Nehézség: Közepes