1 cs penne
20 dkg brokkoli
1 db (20 dkg) cukkini
30 dkg trappista sajt reszelve
1 doboz főzőtejszín
2X5 dkg vaj
1 tk. liszt
1 fej hagyma
5 cikk fokhagyma
zöld-fűszerek (szárított is jó)
só, bors
Kezdjük a besamellel: futtassuk meg a vajon a lisztet, engedjük föl a tejszínnel, hagyjuk megkrémesedni.
Csak sóval ízesítjük, és ha túl sűrű, kevés tejjel lazítsuk, tegyük félre.
A rózsákra szedett brokkolit forrázzuk le, a cukkinit aprítsuk fel.
Pirítsuk le vajon a finomra vágott hagymát, adjuk hozzá a zúzott fokhagymát, forgassuk bele az előkészített zöldségeket, sózzuk, borsozzuk, ízesítjük.
A félkeményre főzött tésztát, a zöldségeket, a besamelt és a reszelt sajtot rétegezzük kivajazott sütőedénybe - felülre sajt kerüljön -, majd a rakottast 180 fokos sütőben pirítsuk készre.
1. A halványított, azaz fehér spárgát a fejétől a szárvég felé haladva hámozzuk meg. A zöldspárgát egyáltalán nem, vagy csak az alsó 1/3 részét kell meghámozni. 2. A spárgasípo...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA csicseriborsót négyszeres mennyiségű vízben beáztatjuk minimum 12-24 órára egy nagy tálban. Jócskán meg fog dagadni! A minimum 12 órát tartsuk, különben nem fog sikerülni! Mikor...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az édesköményt és a hagymát felszeleteljük. Az olajbogyót, ha szeretnénk, vágjuk apróra. Az egészet hajítsuk be egy...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMelegítsd elő a sütőt 200 fokra. Villával bökdösd meg a tököt, majd rakd 5 percre a mikróba. Vágd félbe, és szedd ki a magokat egy kanállal. Öntsd le olajjal, sózd és borsozd. Fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű