Csokis piskóta 1 db 23 cm átmérőjű karikához.
3 db tojás kettéválasztva
40 g nádcukor
40 g étcsokoládé olvasztva
50 g őrölt mandula
10 g vaj
Narancsos piskóta
Egy db 18 cm átmérőjű piskótához
Ez a torta belső lapja
1 db tojás kettéválasztva
20 g nádcukor
20 g liszt
1 narancs reszelt héja
Szirup
fél narancs leve
100 nádcukor
100 ml whiskey
Tejcsoki krém
300 g tejcsokoládé olvasztva
450 g tejszínhab
A két összetevőt óvatosan keverjük össze.
Tejcsoki ganache
200 ml állati tejszín
300 g tejcsoki
A vajat megolvasztjuk és a reszelt gyömbérrel kissé hevítjük, majd hagyjuk langyosra hűlni. A tojás fehérjét a nádcukorral, nem túl kemény habbá verjük. A gyömbéres részbe belekeverjük a tojás sárgáját, és az olvasztott csokoládét, majd lazítjuk a tojáshabbal, végül lazán beleforgatjuk az őrölt mandulát. 180 C-fokos előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük.
Narancsos piskóta készítése:
A tojás sárgájába belereszelem a narancshéjat. Tojás fehérjét a nádcukorral nem túl kemény habbá verem, és óvatosan belekeverem a sárgájás részt. Végül beleforgatom a lisztet. 180 C-fokon 12-13 perc alatt megsütöm.
Szirup:
A fél narancs levét a nádcukorral felforraljuk, majd ha kissé lehűlt belekeverjük a Whiskeyt. Ezzel a sziruppal meglocsoljuk a belső piskótát.
http://farkasvilmos.blogspot.hu/2015/03/jameson-whiskey-torta.html
A gesztenyét, kekszet, rumot a tejjel összedolgozzuk és egy kapcsos tortaforma (26 cm-es) aljába nyomkodjuk. A pudingot a cukorral, tejben sűrűre főzzük. Ha langyosra hűlt, a kiha...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűHagyományos módon, piskóta karikát készítünk, amibe reszelünk egy kevés citromhéjat. A tejszínt habbá verjük és hozzáadjuk a cukrot, valamint vaníliás cukrot. Keveset kiveszünk be...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1.) A hideg kutya elkészítéséhez gőz felett összeolvasztjuk a darabokra vágott kétféle csokoládét és a kókuszzsírt. A tojást robotgép segítségével krémesre keverjük a porcukorral,...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűTészta A tojásokat a kristálycukorral habosra keverjük. A lisztet, kakaóport, sütőport beleszitáljuk a masszába, simára keverjük. Tortaformában megsütjük, kihűtjük. Krém A zse...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű