10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
1 alma lereszelve
1,3 dl növényi tej
1 késhegynyi szódabikarbóna
1-1 késhegyni vaníliapor és fahéj
2-3 puha datolya (áztatva, turmixolva)
kókuszolaj a sütéshez
Mérjük ki a lisztet, majd az almát nagy lyukú reszelőn reszeljük le. Adjuk hozzá a fűszereket és a datolyakrémet, majd öntsük hozzá fokozatosan a tejet. Jó sűrű, nokedli tészta állaga lesz. Hagyjuk picit pihenni. Egy serpenyőt melegítsünk fel, kenjük ki egy pici kókuszolajjal. 1 evőkanálnyi mennyiséget halmozunk a serpenyőbe, pár perc alatt süssük meg mindkét oldalát. Tegyük rácsra, hogy ne párásodjon be.
A tészta összekeverése: A tojások sárgáját a porcukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd kanalanként hozzákeverjük a vizet és az olajat. Belekeverjük a liszt és...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűElkészítése: A tésztához a száraz anyagokat összekeverjük, majd elmorzsoljuk vele a szobahőmérsékletű vajat is. Hozzáadjuk a többi hozzávalót és annyi tejfölt hogy puha tésztát ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojásfehérjét keményre verjük és beleforgatjuk a masszába.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű1. A sütőt előmelegítjük 180 °C-ra, a muffinformákat kibéleljük papírral. 2. A banánokat villával péppé törjük. 3. A lisztet összekeverjük a sütőporral, a szódabikarbónával...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéz